maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kuningas Litmanen

Dokumenttielokuva Jari Litmasesta on saanut nimekseen Kuningas. Hän on suomalaisen jalkapalloilun kuningas. Suuri pelaaja Litmanen on ollut erityisesti Amsterdamin Ajaxin suuruuden aikana vuosina 1994-95. Silloin seura voitti mestareiden liigan. Litmanen on kuningas Amsterdamissa ja Ajaxin stadionilla. Hän pelasi myös Brcelonassa ja Liverpoolissa, mutta ilman suurempaa menestystä.

Toinen puoli, joka tekee Litmasesta kuninkaan, on hänen sävyistä käytöksensä. Hän on elävä gentlemanni niin ruohikolla kuin myös vapaa-ajalla. Hän on ulkoisesti monien naisten mieleen. Siitä ei kuitenkaan puhuta elokuvassa mitään. Seurakaverit ja fanit ovat Litmasen kamuja, se on selvää.

Arto Koskisen ohjaama elokuva piirtää oikeastaan aika yllätyksetöntä kuvaa Litistä. Kierrellään ympäri Eurooppaa ja Litmasesta sataa kehuja. Suurempia paljastuksia ei ole luvassa. Jos luurankoja on, ne pidetään kaapissa.

Pari huomiota. Jari ampuu elokuvassa kaikki rankkarit vasempaan laitaan. Hauskin kohta elokuvassa on, kun hänen poikansa riippuvat Jari-patsaan käsissä.

Jatkaako Litmanen jalkapallon parissa ? Ehkä valmennustehtävissä ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti