keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Himoruoat: Perunamuusi

Minulla, kuten muillakin ihmisillä, on himoruokia. Ne ovat ruokia, joita on saatava. Syy on täysin epäselvä. Ainoa selkeä asia on himo. Omia himoruokiani ovat perunamuusi, kaalilaatikko, paistettu maksa, hernekeitto, tulinen chiliruoka ja pizza. Makeita herkkuja on vähintään yhtä paljon, mutta niistä joskus myöhemmin.

Viikonloppuna alkoi tuntua siltä, että pitää saada muusia. Se jäi kuitenkin tekemättä. Tänään kävin kaupassa ihan muukin takia. Piti ostaa perunoita. Suunnistin Prismaan. Siellähän on monenlaisia perunoita.

Ostin uusia perunoita, jotka ovat Israelista tai Marokosta. Onneksi en ole juutalainen tai muslimi. Silloin olisi ollut pieni pulma erotella ne perunat jotka ovat israelilaisia tai marokkolaisia. Nyt rohkaisin mieleni ja ostin reilun kilon hintaan 1,29 €/kg. Jos huomenna henki ei pihise, tämän lukijat voivat epäillä näitä rauhan perunoita.

Kuorin nämä sileäkuoriset potut ja kehiteltiin pehmeiksi. Muussasin perunat ja lisäsin maitoa. Sitten lisäsin suolaa ja voita. Vatkasin hieman sähkövatkaimella ja lisäsin ripauksen muskottipähkinää. Tuloksena sileä ja maukas muusi. Juuri sellainen jota halusin. Tai ei ihan samanlainen. Muusi oli hieman makeampi kuin kotimaisista perunoista tehty muusi. Joka tapauksessa tämän muusin voi nimetä vaikka uudella nimellä : " Rauhaa rajalle muusi", "Ekumeeninen muusi", "Mooseksen ja Muhamedin muusi" tai "Arin ja Alin muusi". Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Mitä tästä opimme: uusistakin perunoista voi saada hyvää muusia (kuuluisia viimeisiä lauseita).

2 kommenttia:

  1. Perunamuussikin on hyvää, kun se on itse tehtyä, mutta PAISTETTU MAKSA on luettelemistanne herkuista ykkönen!

    VastaaPoista
  2. Listasta unohtui turkkilainen herkku Peremec. Se on mausteinen piirakka, jossa on kokolihaa sisällä. Tamperelainen leipomoyrittä Juhani Linkosuo toi sen muistaakseni 70-luvulla tänne kahvila Siilinkariin. Nykyisin Amissan leipomo tekee näitä pärämätsejä. Keitetään öljyssä tai kuumennetaan mikrossa. Päälle valkosipuli-, valkopippuri-, curry- ja paprikajauhetta, sinappia ja ketchuppia.

    VastaaPoista