tiistai 30. huhtikuuta 2013

Hollannin Beatrix

Nyt se sitten tapahtuu. Hollannin kuningatar Beatrix luopuu kruunistaan ja kunkuksi tulee hänen poikansa Willem Aleksandrix. Juhlia vietetään pitkään ja hartaasti, koska Hollannissa ei ole ollut kuningasta sataan vuoteen. Venäjän Putinix ei aio osallistua vaikka hänellä onkin kunkun asema. Amerikan Obamix ei myöskään tule. Ruotsin Callex Kustaax on tulossa tai sitten ei. Saksan Merkelix on varmasti paikalla, samoin Ranskan Hollandix (hänenhän pitää tulla, kun nimikin on Hollanti). Englannin kuningattaren Elisabetixin kunto on arvoitus. Suomen kuningas Niinix harkitsee, muttei ehkä kuitenkaan pääse. Syynä Afganistanin kuningas Karzaix, joka on juuri vierailulla. Ranskan Bretagnesta ovat tulossa juhliin ainakin Asterix, Obelix ja Idefix. Saas nähdä tuleeko uusi Paavix !
Varmaa on kuitenkin, että syödään villisikaa ja juodaan hulvattomasti ...? Simaa. Bardix laulaa ja niin edelleen. Ja kaikilla on hauskaa.

Yhtä asiaa en vaan ymmärrä. Miksi niin fiksu maa kuin Hollanti on kuningaskunta ? Olen aina pitänyt Hollantia tasavaltalaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti