sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Uunibroileria

Maukas broileripaistos syntyy helposti ja rauhallisesti kypsytellen. Ei tarvitse olla huippukokki onnistuakseen tässä.

Ostin broileriboxin, jossa on koipia, rintaa ja siipiä. Voitelin pataa ankanrasvalla (purkki ankanrasvaa maksaa vitosen ja niitä löytyy ainakin Tampereen Hämeenkadun Sokoksesta ja Kauppahallista). Leikkelin porkkanaa, juuriselleriä, chiliä, inkivääriä, valkosipulia, sipulia ja paprikaa pataan. Ladoin broilerinlapalat pataan. Lisäsin purkillinen ananasta mehuineen, sweet sour kastiketta, currya, suolaa, vettä ja muutamia patonkipaloja. Harmitti kun ei ollut tuoretta korianderia, mutta sitä lisään ensi kerralla. Koko komeus uuniin 220 astetta ja lycka till. Vähensin lämpöä puolen tunnin jälkeen ja annoin kypsentää vielä kolme varttia. Sitten virta pois ja vielä vartti rauhallista kypsennystä.

Riisiä ja vihreää salaattia kaveriksi. Sitten pata pöytään. Juomaksi sopii kaikenlainen raikas vedestä kivennäisveteen tai valkkarista skuuppaan. Ei muuta kun nauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti