maanantai 19. syyskuuta 2011

Victoria ja Daniel Turussa

Ruotsin kuninkaalliset ovat tulleet vierailulle Turkuun ? Nyt kuiskaillaan vierailun syytä. Onko kulttuuripääkaupunvuosi sittenkään oikea syy Turun vierailulle ? Tutkivan journalistiikan ryhmämme on selvittänyt mahdolliset todelliset syyt vierailuun.

1. Vixtoria ja Daniel hakevat Turusta pakolaisen asemaa ja uutta kämppää perheelle. Skandaalit kansankodin kuningashuoneessa ovat menneet liian pitkälle. Tuore aviopari on suututtanut kunkun ja edessä on pakomatka ystävällismielisiin maihin. Suomi ja Turku tulivat mieleen ensimmäiseksi. Turussa on turvallista, päivähoito ja muutkin elinkustannukset ovat kohtuullisen edullisia. Ruotsinkielisiäkin on muutamia ja sukuloiminen on kohtuu nopeaa.

2. Suomen hallitusmuotoa ollaan taas muuttamassa. Loppuviikosta presidentti Halonen ilmoittaa luopuvansa kruu... siis pressan virasta. Kuningasmieliset ottavat vallan käsiinsä ja pikaserenomiassa Victoria huudetaan kuningattareksi. Danielista tulee Liedon herttua. Kuningaskunnan pääkaupungiksi tulee Turku. Sama hallitus saa jatkaa, jos pitävät näppinsä erossa rojalteista.

3. Oikeasti Victoria ja Daniel eivät vieraile Turussa. Kyse on peitetarinasta, jossa Ruotain turvallisuuspalvelu Säpo ja hallitus testaavat peitekuninkaallisia. Kyse on turvallisuudesta ja säästöistä. Seuraavaksi lähetetään klooni Kalle reissuun. Jos kaikki menee Suomen Turussa hyvin, klooneja kokeillaan kotiRuotsissa. Taustalla on kustannusten säästö. Kloonikunkut tekevät reissuja ja yleisöesiintymisiä puolet halvemmalla. Heille maksetaan vain esiintymisistä, ei muusta ajasta. Ruotsin kuninkaallisille joudutaan maksamaan koko ajalta. Muutoksen odotetaan tuovan yli millin säästön naapurin kuninkaalliskuluihin.

Mikä onkaan totuus ? Siihen emme ota kantaa. Joka tapauksessa on perin outoa, että kuninkaalliset matkustavat näin syksyllä ulkomaille ja vielä Suomeen. Yleensä matkaillaan kesällä. On parasta, että Suomen viranomaiset ottavat heti yhteyden ruotsalaisiin kolleegoihinsa ja selvittävät ovatko kuninkaalliset omin päin liikkeellä vai luvan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti