tiistai 6. syyskuuta 2011

Ensimmäinen työpäivä

Mies meni uuteen työpaikkaan. Ensimmäinen päivä oli alkamassa. Ensin esiteltiin tiloja, taukohuone, vassat ja kokoushupneet. Viimeisenä oma työhuone. Sitten silmäiltiin ja käteltiin uusia työkavereita. Välillä säädettiin uutta tuolia. Kahvitauolla udeltiin perheasioita ja sukulaisuhteita. Sen jälkeen tavattiin iso pomo ja liuta hieman pienempiä pomoja. He kertoilivat yrityksen toiminnasta ja omasta perheestään. Lopulta oli aikaa istahtaa omaan työhuoneeseen ja penkoa papereita. Mappeja oli kilokaupalla ja kaikenlaista enemmän ja vähemmän välttämätöntä. Tietokoneeseen saatiin salasanoja ja muita neuvoja. Aamupäivä kului joutuisasti ja kaikki tuntui mukavalta.Lounastauko lähestyi ja työhönopastaja antoi hyviä neuvoja.

"Menet vaan alakerran ruokalaan ja katsot miten muut toimivat, kyllä se siitä"

Mies saapui ruokalaan ja huomasi ruokatiskin. Hän liittyi jonoon ja päätti kuunnella edellä olevia työkavereita. Heitä oli kaksi. Mies kurkoitti korvillaan ja kuunteli mitä tiskillä puhuttiin.

"Janssonin kiusaus", kuului reipas murahdus.

Mies oli tyytyväinen ja keräili huolettomasti välineitä tarjottimelle. Vuorossa oli edellä oleva henkilö. Mies heristi korviaan hievahtamatta.

" Ruuneperin torttu ", sanoi edellä seisoja henkilö.

Mieheltä pääsi helpottunut huokaus. Hän tuli ruoanjakajarouvan eteen. Katsoi naista suoraan silmiin ja sanoi varmalla äänellä.

" Hokkanen, hernekeitto "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti