sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kulttuurilauantai Lahdessa



Lahti on kulttuurikaupuni. Sen sain nähdä viikonloppuna paikan päällä. Perjantaina konservatoriossa soitteli Uusi Lahti kamariorkesteri. Parikymppiset soittajat vetelivät hienosti Griegiä, Corellia, Bridgeä, Mozartia ja Puccinia. Illan helmi oli kuitenkin Erkki Palolan sävellys Päivä ennen ikuista kevättä. Upea teos, jonka nuori orkesteri hoiteli kunniakkaasti.

Lauantaina oli valtava määrä tapahtumia kuin konsanaan tapahtumien yössä. Vanha huoltoasema oli muutettu designkeskukseksi, jossa oli esittelyssä ja myynnistä kiinnostavia taide-ja käsityötuotteita. Minäkin ostin jotain. Kauppatorin lavalla oli monenlaisia esiintyjiä pitkin päivää ja illalla pitkä nuorisobändien kavalkadi. Teatteri Vanhan Jukon lavalla Esiintyi duo Mikko Perkola ja Yrjänä Sauros (kuva). Edellinen lauloi ja soitti sähkögampaa. Sauros soitti kitaraa ja lausuili runoja. Oikein koskettava ja riemastuttava esitys. Luontevaa vuorovaikutusta yleisön kanssa. Toisesta vanhassa huoltoasemasta oli tehty kahvila-ravintola-autopesula. Katolla oli iso teltta ja bluesveteraani Pepe Ahlqvist (kuva) soitteli tuttuja bluesbiisejä ikääntyneen bluesyleisön iloksi. Pepellä on terävä kitara ja bluesasennetta. Mitä ihminen voi muuta kaivata ! Tämän lisäksi esillä oli näyttelyitä, sirkusta, lastenohjelmaa jne roppakaupalla.

Mitä muuta ihmeellistä ja ainutlaatuista Lahdesta löytyy, sen voi jokainen kokeilla itse. Siitä kerrotaan lisää tulevaisuudessa tai sitten ei. Pitäähän elämässä olla jotaikin arvoituksellistakin. Eikö ?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti