sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Lahden 18. Julistebiennaali


Valtava määrä julisteita lähetetttiin tänä vuonna Lahden julistebiennaaliin. Peräti 6958 julistetta. Siinä on ollut juryttämistä. Näyttely oli esillä Lahden Taidemuseossa. Näyttelyyn kelpuutettiin 285 julistetta 36 maasta. Rehellisesti sanottuna näyttelyn loppuvaiheessa pää alkoi olla turtana kovasta visuaalisesta pähkäilystä. Julisteet olivat siinä määrin erilaisia ja vaativia, ettei yhdellä katselukerralla jaksanut millään omaksua näkemäänsä.

Ihastuin erityisesti yhteen julisteeseen. Sen nimi on syvä. Deep. En tiedä mistä siinä on kyse, mutta siinä on todellista syvyyttä. Katsokaa vaikka !

Lukuisat ympäristöaiheiset julisteet olivat myös hyvin kiinnostavia. Niissä oli erilaisin tavoin tavoitettu kiinnostavia ja helposti lähestyttäviä kannanottoja.

Nautittavaa katseltavaa kaikenkaikkiaan. Ehkä pienenä kritiikkinä voisi ehdottaa suurempaa näyttelytilaa tai vielä tiukempaa jurytusta. Näyttely oli melkoisen tiiviisti ripustettu.

Suosittelisin, mutta näyttely vetää tänään viimeistä päivää. Joten suosittelen ensi vuoden 19.julistebiennaalea kaikille. Suosittelen isoin kirjaimin kaikenikäisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti