tiistai 6. syyskuuta 2011

Tyhjä pää

Joskus - tarkoitan tietenkin, että nyt - pää on tyhjä. Ei synny yhtään sanoja, ajatuksia tai ideoita. Ajattelin kuitenkin pohdiskella tätä tilannetta samalla kun telkusta tulee joku suomihollantijalkapalloottelu.

Miksi pääni on tyhjä ? Syy voi olla aivan toisenlainen. Pääni onkin täysi eikä tyhjä. Päässäni pyörii jotain, mitä en vaan saa ulos. Se täyttää kaikki aivolohkot ja kieruraiset poimut. Kun kuuntelee aivotutkijoita, he sanovat, että ihminen käyttää vain murto-osaa aivojen kapasiteetista. Niin päästäänkin siihen, että en vain osaa mennä oikeaan (lue käyttämättömään) aivolohkoon. Koska kaikki ovat aivojen (omien aivojen) parhaita tuntijoita, pitäisi minunkin vain kurkistaa päähäni ja todeta tilanne. Siis ajatella, mihin osaan aivoista pitäisi siirtää ajattelu, jotta saisin jotain kivaa aikaan. No, mihin niitä ajatuksia yleensä tulee, kun en saa niitä edes ulos ?

On jäljellä kaksi mahdollisuutta. Avoin tila tai innovaatio. Avoimen tilan idea on tyhjentää pää ja antaa vapaaseen tilaan tulla erilaisia suodattamattomia ajatuksia. Pään tyhjentäminen on rankkaa puuhaa. Juostuani pienehkäön lenkin pää on raskas. Lisäksi huomenna on vaativa aamupäivä töissä, johon aivot ovat suunnanneet paljon keskittymiskykyä. Jos tyhjään pääni, voi olla etten saa huomenna mitään dynaamista aikaan.
Innovaatio vaatii toisiinsa kuulumattomien asioiden saattamista kosketuksiin toistensa kanssa. Siis seurustelua toisilleen vieraiden asioiden kesken. Siitä pitäisi syntyä kipinää. Pää on siinä määrin turtana, etten keksi edes sitä toista osapuolta. Saati sitten jotain siihen kuulumatonta asiaa. Sekään ei siis tärppää.

Olenko siis tullut tylsään keaki-ikään (mukavampi ilmaisu kuin vanhuus) jolloin ajatukset ovat tutun kaavan ryydittämiä ? Siitäkö tässä onkin kyse ? Olenko tylsä ihminen ? Tuntuu hyvältä antaa periksi ja myöntyä. Turha yrittää esittää itseään fiksumpaa. Olen tylsä.

Mitä tästä opimme ? Kannattaa katsoa futismatsia, silloin aivot ovat narikassa. Silloinhan seuraavana päivänä on jotain kommentinpoikasta työpaikan kahvipöydässä.

" Ei sitten pärjätty futiksessa ! "
" Ai, oliko siellä joku peli ? "
" Hm ! "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti