tiistai 13. syyskuuta 2011

Varapresidentit

Ehdotan, että valitaan presidentin lisäksi kaksi varapresidenttiä. Varapressa voisi hoitaan tiettyjä edustuksellisia juttuja ja toinen varapressa esimerkiksi urheilun ja kulttuurin edustuksia. Kun pressa on sairas, estynyt tai matkoilla, varapressa ottaa maan johdot käsiinsä.

Oikein mieli kihelmöi, kun ajattelen varapresidentti Lipposen olevan eri mieltä jostakin presidentti Niinistön esittämästä ulkopoliittiseata kannanotosta. Ja sitten toinen varapresidentti Väyrynen on aivan omilla linjoillaan koko maan ja maailman asioista. Hän saa heittäytyä kunnolla vapaalle. Sehän on oikein pitkän päivätyön miehelle.

Tätä herkkua tarvitsemme, koska meillä ei ole kuningasta, diktaattoria eikä tsaaria. Ottakaamme perususlain uudistus uudellenn käsittelyyn ja annetaan palaa. Varapressoille seremonialliset tehtävät ja pääpuolueet saavat ex-poliitikoille eläkevirat. Tamminiemi käyttöön ja niin edespäin. Hovi on sisäsiittola, tehkäämme jotain uutta demokraattiista kuviota. Politiikkojen akatemia. Juttua riittää ja äänestäjät saavat mieleisensä pressan.

Ps. Oletan, ettei Timo Soinia kiinnosta vielä eläkevirat. Korostan sanaa vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti