lauantai 27. marraskuuta 2010

Sorin Sirkus

Sorin Sirkus viettää 25-vuotista toimintajuhlaa työn (harrastuksen) merkeissä. Joulushow Gaala vie katsojat kultaisten elokuvien kautta sirkuksen temppuihin ja taituruuteen. Näppärästi käydään läpi elokuvan vuosikymmeniä Maija Poppasesta, West Side Storyyn, Hairista Bondiin jne. Elokuvat ovat mukavan tuttuja, joilla yleisö saadaan positiivisesti mukaan. Se on kuitenkin taustalla. Esillä ovat Sirkuksen parhaat voimavarat. Nuoret panevat parastaan ja vauhti on kova. Aiempiin vuosiin verrattuna sisältö on hieman aikuistunut, mutta sen ymmärtää esiintyjäryhmän aikuistuessa. Kovempia haasteita tarvitaan. Jönglöörit ja trampoliinit viihdyttävät, narut hypittävät ja välillä liidellään köysien välissä katonrajassa. Notkeat nuoret vääntelevät itseään uskomattomiin mutkiin. Tulitangot pyörivät ympäri estraadia.
Aika usein sattuu pieniä kömmejä (ensi-ilta jännittää ??), mutta ne kuuluvat tähän alaan.

Bändi on taitava. Omat sovitukset tunnetuista elokuvasävelmistä on viritetty esityksen tarpeisiin. Taustalla touhuavat muusikot luovat tunnelmia, jännitteitä ja virityksiä. Rumpali soittaa huilua ja sopraanisaksofonia, vokalisti trumpettia ja selloa. Mahtava bändi.

Hieman ehkä jää se aikaisempien vuosien raikkaus ja tuoreus puuttumaan. Ehkä teeman takia. Näille nuorille menneet elokuvat ovat kaukaista historiaa. Silti nautittavaa viihdettä. Suosittelen kaikille, vaikkei pitäisikään sirkuksesta.

Ai niin ja onnittelut 25-vuotiaalle. Sorin nuorisotalon kerhosta on kasvanut ammattilaisia kouluttava ja kasvattava taidelaitos. Kiitos Tainan ja Jounin, jotka ovat jaksaneet puurtaa ja tehdä unelmista totta. Valtion lastenkulttuurin palkinto on myönnetty oikeaan osoitteeseen. Sorin Sirkus ei ole kuin pieneltä osin esiintyvä spektaakkeli. Pääosa on lasten ja nuorten oppimista ja kasvua. Kiitän ja kumarran.

1 kommentti:

  1. Kuulun Sorin sirkuksen faneihin. Tämänvuotista esitystä en ole nähnyt (vielä).

    VastaaPoista