perjantai 12. marraskuuta 2010

Perjantain iltapala

Näin miestenviikon viikonlopun kunniaksi voisi vääntää jauhelihapizzan. Jos tympii pohjan teko, niitä saa valmiina pakasteena. Tässä hieman suolaisempi ja tulisempi vaihtoehto. Lasten sopii tehdä tallainen isälleen sunnuntaina. Maistuu varmasti.

Valkosipulin kynsiä (sopiva määrä), pala tuoretta inkivääriä ja chiliä leikataan pieniksi paloiksi ja ruskistetaan jauhelihan kanssa. Yksi tötsä paseerattua tomaattia (myös muut tomaattimössöt sopivat), suolaa, sokeria, pippuria ja oreganoa sekaan. Soosi levitetään pizzapohjalle. Päälle viipaloituja pikkutomaatteja, sipulirenkaita, hieman chilinpaloja ja anjovisfileitä. Päälimmäiseksi oreganoa ja runsaasti juustoraastetta. Uuniin (200 astetta) 8-10 minuutiksi ruskistumaan. Jos tekee taikinan itse, kannattaa tehdä samalla kertaa pari pellillistä. Samalla vaivalla saa kotijoukoille ja vieraille herkullista iltapalaa. Ja juomaksi tietysti vesi. Isälle huurteinen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti