perjantai 5. marraskuuta 2010

Mary Jane ja Fanny

Torstain kulttuuripläjäys sisälsi kaksi osaa. Lasitaiteilija Mary Jane Gregoryn näyttelyn avajaiset studio Emilissä ja TTT:n Fanny ja Alexaderin ensi-illan. En syttynyt kummastakaan. Olenko outsaideri ?

Mary Jane Gregory on tehnyt valtavasti lasitaidetta. Hänon oikea taiteilija. Maru Jane on oululaistunut alaskalainen. Suomalainen aviomies ja kolme lasta (ja kissa). Näyttelyn työt ovat lasitauluja. Inari on puhutellut häntä. Aiheet ja värimaailma lähtevät sieltä. Varmasti taiteilijan tarinat tauluista ovat kiinnostavia ja tuovat taluluihin perspektiiviä. Mutta. Minulle on tullut kriisi kokoabstraktista taiteesta. Olen alkanut sisäisen taistelun. Abstrakstiseen työhön tulee sisältyä jotain juttua, jippoa, suurta. Muuten se on liian helppoa, tulkinnanvaraista ja jopa mielivaltaista. Siinä selitystä miksi en syttynyt.

Fanny ja Alexanderista kävelin puoliajalla ulos. Sen takia en lähde arvioimaan koko esitystä. Visuaalinen toteutus oli hieno.

1 kommentti:

  1. tos tos mielipidesta. En ole ajattellut, että tein "abstraktia" - mutta en tekee myös shokkerava taidetta. Ei myös idea, että please-atta kaikki. Mutta on tärkeä, että katsotte omia aivot ja silmät - kanssa :D - mary jane

    VastaaPoista