keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Palloliitto

Nyt he sitten tekivät sen. Asia, jonka palloileva yleisö (katkerana) vaati jo aiemmin. Baxterille annattiin soljuvasti kenkää ja uuden päävalmentajan paikka pannaan hakuun. Niinistö on selvästi kokenut kettu. Halusi pitää langat käsissään ja tehdä välttämättömän omaan tahtiin. OK. Samapa tuo. Uutta toivoa ja visiota on saatava liikkeelle ja uutta, nuorempaa kaartia kentälle. Tämä karsinta on jo menetetty, se on selvä. Uudella valmentajalla on hyvin aikaa tutustua systeemeihin.

Olen samaa mieltä Hesarin kolumnistin kanssa: tässä rahatilanteessa valmentaja löytyy Suomesta. Uskon myös, että tämän ylimenovaiheen jälkeen palkataan taas uusi valmentaja. Hänet ulkomailta. Kunhan ensin Baxter ja suomalainen tuuraaja on saatu maksettua ulos. Siihen menee pari vuotta. Uusi valmentaja voi olla Oka Huttunen, Mika-Matti Paatelainen tai vaikka Markku Kanerva. Miksei vaikka Ari Hjelm tai Pasi Rautiainen. Kuitenkin pidemmän päälle valmennusosaajan tulee olla kovempi luu. Eurooppalaisissa seuroissa pelaavat suomalaisnuoret ovat myös parin vuoden kuluttua aikuisia ja komentajalla pitää olla oikeaa kompetenssia (hieno sana tähän kohtaan). Baxterillä oli karismaa, muttei taitoa saada vanhuksia liikkeelle. Nyt katse on käännettävä nuorempiin. Löytyykö oikeasti kehityshaluisia, kylmäpäisiä pelimiehiä, joilla on ammattataitoa, pelihalua ja henkilökohtaiset tavoitteet nousta maailman huipulle ?

Helppoa ei ole nyt Palloliiton johdolla. Yleisöä ei virtaa stadionille, Baxterin ja toisen valmentajan liksat on maksettava ja sopeutusohjelma on saatava liiton talouteen. Ehkä sieltä löytyy se kultajyvä. Harmillisinta tässä on se, että useat keskikastin maat porskuttavat eteenpäin määrätietoista vauhtia. Turkki, Tanska, Ruotsi, Sveitsi, Slovakia, Kreikka, Ukraina, Romania, Bulgaria, Puola ovat pitkällä karuissa parin vuoden kuluttua. Euroopan isojen maiden oville ei ole haavettakaan kolkutella. Niitäkin on vajaa kymmenen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti