torstai 18. kesäkuuta 2015

Yksityishenkilönä

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen esiintyi valokuvassa kansalliskiihkoisen järjestön (jotkut puhuvat natseista) puheenjohtajan kanssa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho on rauhoitellut ihmisiä kertomalla, että Immonen on toiminut Yksityishenkilönä. Tämä on kiinnostava näkökulma. Kun mietin menneisyyttä, useat henkilöt ovat tehneet saman. Kaikkia ei ole kuitenkaan aina ymmärretty. Tätä on tapahtunut meillä Koto-Suomessa ja myös ulkomailla. Nyt on tärkeää palautta näiden muiden ihmisten maine ja kunnia.

Suomen hiihtourheilua ravisteli takavuosina MM-kisojen yhteydessä tapahtunut skandaali. Valmentaja Kari-Pekka Kyrö unohti yksityishenkilönä Hemo-Hessiä sisältäneen laukun eräälle huoltoasemalle. Hiihtäjäsuuruudet Kirvesniemi, Isometsä ja kumppanit olivat yksityishenkilöinä kokeilleet tätä ainetta. Kyro sanoi kuuluisat sanansa "Amatöörien puuhastelua". Hän tarkoitti tietenkin yksityishenkilöiden puuhastelua. Heitä ei kuitenkaan ymmärretty oikein. Nyt koko porukan maine voidaan palauttaa.

Yrittäjä Hannu Kailajärvi keksi yksityishenkilönä hyvän yritysidean, joka tuottaisi rahaa kaikille, jotka rahaa sijoittaisivat. Tätä alettiin kutsua halveksivasti pyramidihuijaukseksi. Rahaa tulikin ovista ja ikkunoista, muttä myös vankilatuomio. Tuomarit ja monet sijoittajat eivät tajunneet, että yksityishenkilönä tehty juttu oli varsin viaton. Sitäpaitsi yksityishenkilönä osallistuminen oli myös oma asia.

Yksityishenkilö Jari Aarnio on saanut vyöryn syytteitä erilaisista rikoksista ja virkavelvollisuuksien väärinkäytöistä. Puolustusasianajajalla onkin valttikortti hihassaan. Syytteet tulevat kaatumaan viimeistään Hovissa, sillä Aarnio on ollut jutussa mukana pääosin yksityishenkilönä. Toki poliisin venyvä virka-aika ja yksityiselämä ovat aika lailla veteen piirretty viiva, mutta Aarnio on sattunut olemaan yksityishenkilönä tekemisissä alamaailman kanssa. Se ei liene rikos.

Ranskalainen IMF:n johtaja Dominique Strauss-Kahn ehdotteli ja taisi vähän tehdäkin yksityishenkilönä tuttavuutta hotellityöntekijän kanssa. Samaa lähentymnistä oli tapahtunut silloin tällöin muidenkin naisten kanssa. Strauss-Kahn tykkäsi myös yksityisistä orgioista. Pääjohtajan hommahan on rankkaa, joten yksityishenkilönä tarvitsee olla myös rentouttavia huveja. No, useista syytteistä jouduttiinkin luopumaan juuri yksityiselämän takia. Toki pääjohtaja erosi hommastaankin, mutta samalla hän näytti missä yksityisyyden raja kulkee.

Saman teki myös FIFA:n puheenjohtaja Sepp Blatter ja jalkapallon MM-kisojen valitsijat. Valintakomitean jäsenet saivat rahaa ja lahjoja miljoonien edestä yksityishenkilöinä. Tämä tapahtui toki Blatterin tietämättä, täysin yksityisesti. Mitä se kenellekään kuuluu, jos valintatoimikunnan ihmiset valitsevat juuri Etelä-Afrikan, Venäjän tai Qatarin kisojen pitopaikoiksi ? Eihän kukaan yksityishenkilönä viitsi rahaa palauttaakaan. Sitäpaitsi suljettu lippuäänestys on virkahommaa ja lahjukset yksityisyyttä. Ei pitäisi kuulua kenellekään. No, verottajalle ehkä kuuluisi Suomessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti