keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Viikon hyvä työ-palkinto

Viikon hyvä työ-palkinnot on jaettu valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa. Palkinnot jaettiin mittavista ansioista Suomen yhteiskunnan kehittämisessä, EU:n periaatteiden vahvistamisessa ja Maailmanpankin (IMF) rahaston tukemisessa. Tällä kerralla palkittujen nimet eivät olleet suuri yllätys. Vedonlyöjien suosikit pitivät tällä kertaa pintansa. Yhtään yllätysnimeä ei löydy edes ehdokaslistalta. Palkintohan on kipsaantunut hymy-patsas. Joillakin sellainen löytyy palkintokaapista jo ennestään. Toisilla se on naamalla perusilmeenä. Tässä palkitut voittajat:

1. Kaikki Suomen meteorologit
Viime viikolla povattiin hellettä. Tällä viikolla asia korjattiin viidentoista asteen tihkusateeksi. Kiitos ! Mitä suomalaisesta elämänmuodosta olisi tullut helteellä ? Se on helppo arvata: uimarannoilla makailua työaikana, alkoholin kanssa läträämista kotona, terasseilla ja kaduilla, hukkuneita uimareita, puukkotappeluja, avioriitoja, lisää huostaanotettuja lapsia ja kasvavia sosiaalikuluja. Kiitos, kun veditte ennustuksenne takaisin ! Eihän sitä hellettä olisi kukaan kestänyt. Jos sitten jokunen päivä Juhannussateiden jälkeen.

2. Puheenjohtaja Päivi Räsänen
Hän ilmoitti luopuvansa Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtajuudesta kesän puoluekokouksessa. Puolueen suosio on romahtanut, ministerin jatkopaikkaa ei tullut ja homotkin pääsevät naimisiin. Luopumisen myötä puolue saa uuden nosteen. Vaalivoiton siivittämänä siitä tulee taas neljän vuoden kuluttua hallituspuolue. Uusi puheenjohtaja Sari Essayah pystyttää Räsäsen patsaan Riihimäen asemalle oikea-aikaisen luopumisen takia. Me muut suremme värikkään ja aina sanavalmiin naisedustajan vaikenemista, mutta teemme toki junamatkoja Riihimäelle.

3. Päävalmentaja Mixu Paatelainen
Hän nimesi uudet jalkapalloilijat Viro- ja Unkari-otteluihin. Joukossa neljä maalia Veikkausliigassa ampunut nuori tulokas, Vahid Hambo(?). Suomen salainen ase(nne). Uusi, myöskin salainen, pelisysteemi on ollut pitkään mietinnässä, mutta nyt se otetaan käyttöön. Suomen jalkapallossa on oikeaa mediapelin meininkiä. Nyt on hyvää apinanraivoa tulollaan (kuten ennen muitakin otteluita). Joku halusi vaihtaa valmentajaa ajoissa. Asianomainen tahtoi varmaan itse kalifiksi kalifin paikalle. Mixu on Mixu, vaikka voissa paistaisi. Harmi, ettei näillä peleillä ole enää mitään merkitystä EM-karsintoja ajatellen. Silti parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Sanasta miestä. Lopussa kiitos seisoo. Parempi pyy pivossa kun kymmenen laudalla. Yrittäjää ei laiteta. Ja mitä niitä nyt on !

4. Puheenjohtajat ja ministeriässät Juha Sipilä ja Timo Soini
Hallituksen uusi ulkopolitiikka on saanut siivet alleen. Vanha ulkopoliittinen doktriini(suom. oppi), Koiviston-Ahtisaaren-Halosen-Niinistön-linja (kolme Demaria ja yksi Kokkari, kolme äijää ja yksi punapää), on poispyyhkäisty. Uusi linja on saanut vauhtia Sipilän ja Soinin johdolla. Venäjällä on jo tulkittu innostuneena Sipilän puolueetonta hallitusta ja Soinin hyväksyviä kommentteija Venäjän boikottilistoista. Uusi Paasikiven-Kekkosen-Sipilän-Soinin-linja (Kolme ässää ja yksi UKK) on nyt muotia ja myötätuulessa. Koskahan kirjoitetaan uusi YYÄ-sopimus (Yksipuolinen Yhteistyö ja Äänivalta)?

5. Arkkipiispa Kari Mäkinen
Hän on ymmärtänyt kansan hädän ja epäoikeudemukaisuuden. Arkkipiispa on valmis pienentämään palkkaansa tai maksamaan enemmän veroja. Hienoa esimerkkiä, jonka toivoisi tarttuvan moderneihin yritysjohtajiin. Kun Mäkisen palkka on reilut 10.000 € kuussa, voisi hyvin maksaa puolet veroa. Käteen jäisi vain vaivaiset 5.000 €, mutta se tulisi toki joka kuukausi. Tulevan eläkkeen suuruuteen suurentunut verotus ei toki vaikuttaisi. Se on varmasti kuuden seitsemän tonnin luokkaa, kunhan se aika tulee. Kristillinen, hieno avaus Arkkipiispalta. Toivottavasti joku muukin kuin Lyly ja Räsänen ottavat haasteen vastaan. Sitäpaitsi johtajien palkat maksetaan nykyisin bonuksina, optioina ja eläkkeinä. Voikohan veroja edes itse korottaa vapaaehtoisesti vai meneekö lahjaveroa? Eikö olisi helpompaa korottaa veroprogressiota suurituloisilta, jäisivät jeesustelut sikseen ?

6. Poliisiylijohtaja Paatero
Aarnion tekemiset eivät heikennä poliisin arvovaltaa. Te sen sanoitte. Tämä on todella hyvä uutinen. Ei yksi harhaantunut poliisi kesää tee. Ennemmin poliisin arvovalta rapisee, kun pienet varkaudet ja kiusanteot jäävät selvittämättä. Lohdullista kuulla tämä kansan syviä rivejä huolestuttanut asia. Hienoa, jos poliisi keskittyy pikkurikosten selvittämiseen ja jättää isot konnat rauhaan. Eihän niiden isojen poikien tekemiset tavallista kansaa heilauta. Mitä nyt lehdistä luetaan. Mahtava ulostulo ja koko poliisikunnan profiilin nosto. Tervemenoa eläkkeelle.


Onnittelut voittajille ! Kaikki palkitut olivat tällä viikolla suomalaisia. Nyt jätetiin kansainvälinen Viikon hyvä työ-palkinto jakamatta. Palkitsematta jäivät näinollen kaikki entiset ja nykyiset Kreikan valtionvarainministerit, koko FIFA:n johtotiimi Sepp Blatterin johdolla, eräs paidaton, pullisteleva valtionpäämies ja jopa Steven Elop, joka sentään on saanut palkinnon jo viisi vuotta peräkkäin. Hyvä niin. Katsotaan sitten ensi viikolla uudestaan.

Voi anteeksi. Juuri saamamme tiedon mukaan kansainvälinen Viikon hyvä työ-palkinto onkin myönnetty Sepp Blatterille. Hän erosi juuri FIFA:n puheenjohtajan paikalta, johon hänet valittiin perjantaina. Luottamuksen saanut puheenjohtaja Blatter koki epäluottamuksen ja päätti erota jalkapallon takia. Mahtava teko epäselvyyksien selvittämiseksi, lahjonnan paljastamiseksi, luottamuksen palauttamiseksi ja uuden jalkapallon löytämiseksi. Palkintoraati matkustaa heti Sveitsiin etsimään eronnutta voittajaa, jolle luovutetaan välittömästi kipsaantunut hymy. Vaikka hänellä taitaa olla se omasta takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti