keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kaiken maailman uutisia

Kanadalainen tuomioistuin on tuominnut tupakkayhtiöt maksamaan 11 miljardia euroa 100.000 ihmiselle, jotka eivät ole tienneet tupakan olevan vaarallista. Jokainen saa n. 100.000 €. Vastaavasti Suomessa tupakoitsijat joutuvat maksamaan n. 2 €/aski lisää, koska tietävät tupakan olevan vaarallista. Tieto lisää tuskaa ja menoja ja tietämättömyys lisää tuloja.

Pääkaupunkiseudun lehti on tutkinut kahvilahintoja. Kahvikupin hinnasta itse kahvin hinta on n.12 %. Suurin osa hinnasta on henkilöstömenoja (40 %) ja kiinteistökuluja (15 %). Kahvilaan ei kannatakaan enää mennä tilaamaan kahvia, koska se osuus on niin olematon. Kannattaa tilata yksi henkilökohtainen palvelu ja vapaa istumapaikka. Kahvin saa kylkiäisenä kaupan päälle.

Espoon kaupungilta varastettiin 9.000 tietokonetta. Kaupungilla on reilut 13.000 työntekijää, mutta läheskään kaikilla ei ole omaa tietokonetta. Näinollen kovin monella kaupungin työntekijällä ei ole enää käytössään tietokonetta. Ihmetystä herättää, miten kukaan ei ole aikaisemmin puhunut asiasta. Luulisi, että kunnan työntekijät pörräävät päivät pitkät netissä. Mitä ne nyt sitten tekevät, kun ei ole nettiä ? Kas kun kukaan ei ole valittanut pomolle. Varkailla on varmasti ollut monta ylisuurta EU-rekkaa kuljettamassa lastia ulkomaille.

Turkissa valmistaudutaan parlamenttivaaleihin. Demarijohtaja Kilicdaroglu on kritisoinut presidentti Erdogania erityisesti maahan viime vuonna rakennetun palatsin takia. Se maksoi 600 miljoonaa dollaria ja siinä on 1.150 huonetta. Erityisesti oppositiojohtaja on väittänyt, että palatsissa on kultainen vessa. Erdogan on vaatinut, että mikäli palatsista ei löydy kultaista vessa, Kilicdaroglun on erottava. Eipä taida paikallinen demaripomo Rinne keksiä mitään noin nokkelaa Sipilän tai Soinin kämpästä.

Turussa sijaitseva vanha vankila Kakola on myyty 6,4 miljoonalla eurolla. Kakolaan tulee asuntoja, ravintoloita ja liiketiloja. Tulevaisuudessa nuhteettomat kansalaiset voivat kehua asuvansa pahamaineisessa Kakolassa. Entiset Kakolan linnankundit voivat ostaa "säästämillään" rahoilla itsellen kämpän ja verestää vanhoja hyviä aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti