torstai 11. kesäkuuta 2015

Mikrofonikaapeli

Uutisissa kerrottiin eilen, että Suomenlahden pohjasta on löydetty mikrofonikaapeli. Se on meren pohjassa oleva kaapeli, joka tunnistaa ääniä ja välittää tietoa eteenpäin. Valtaisat huhut alkoivat heti pyöriä somessa, yleisönosastoilla ja kirkonkylien baareissa. Mistä tässä on kysymys ? Totuutta on vaikea selvittää, vaikka syvänmeren sukeltajat ovatkin jo asialla. Nyrkkisääntönä sanottakoon, ettei laivan hylkyjäkään saa nostaa tai ottaa haltuun hylyn tavaroita. Sama koskee mikrofonikaapelia. Jos se on uponnut vahingossa, sitä voidaan verrata hylkyyn. Toisaalta kaapelin alkuperä olisi helppo selvittää seuraamalla sitä alkupäähän. Olisiko lähtöpaikka Suomen rannikolla vai vieraan vallan aluella ? Ehkei alkuperää ihan saataisi selville, mutta ainakin alkuperämaa.

Mikrofonikaapelien tutkimuslaitoksen johtaja, professori Clark "Micro" Cable Nauru-saarten avoimesta yliopistosta ja hänen suomalainen serkkunsa Mikki Kaapeli TeleAalto-yliopistosta ovat hyvin perillä mikrofonikaapelien tarkoitusperistä. He ovat tutkineet niitä jo yli puoli vuosisataa. Kyseessä voi olla muutamia eri vaihtoehtoja. Neljä päätarkoitusvaihtoehtoa ja neljä sivutarkoitusvaihtoehtoa.

Päätarkoitukset:
1.Helsinki-Tallinna reitillä kulkevien laivojen matkustajien salakuuntelu ja keskustelujen nauhoitus. Hyvin todennäköinen vaihtoehto, johon on lisättävä myös laivoilla kuiskattujen salaisuuksien rakkaudentunnustusten ja vihapuheiden kuuntelu. Nykytekniikalla puheen ääninväristä voidaan helposti erottaa erilaiset kieliryhmät, slangit, ikäryhmät, seksuaalinen suuntautuminen ja aviosääty. Taustalta löytyy joko yksi tai useampi iltapäivälehti tai joku keltaisen lehdistön mediamoguli.

2. Salaiset agentit. Helsingin nakurantojen julkkisten ja vaikutusvaltaisten ihmisten alastomien vartaloitan kuvataan rannalla sekä pinnan alla. Agentit ovat iät ajat kiristäneet nudistikuvilla pomoilta salaisia tietoja, rahaa ja vastapalveluja. Tällaisia tietoja ovat mm. uusien politiikkkojen mielipiteet hallitusohjelmasta, johtajien palkanalennukset ja tavallisten taatelintallajien mielipiteet kulutusmieltymyksistä.

3. Uuden R. Harlinin venäläisrahoitteisen elokuvan "Microphones quite shut" kuvaukset ovat alkaneet Suomenlahden pohjassa. Meren syvyyksiin sijoittuvassa jännityselokuvassa sukellusveneet etsivät toisiaan Suomen ja Ruotsin saaristoissa. Mitään ei kuitenkaan löydy. Pääosissa ovat itse sukellusveneet ja niiden henkilökunta, rajavartiolaitos, naapurimaiden päämiehet ja muutama ulkomailla sivuosia saanut kotimainen näyttelijä. Elokuvasta odotetaan perinteistä Harlin-elokuvien menestystä, josta seuraa perinteiset miljoonavelat rahoittajille.

4. Suuret yhtiöt Fortum, Itella, Sonera, Huber ja Vattenfall ovat kyllästyneet myrskytuulien aiheuttamiin sähkökatkoihin, verkkoyhteyksien pätkimiseen ja vanhojen rakennusten putkiremontteihin. Viisaat päät on lyöty yhteen. Kaikki ilmassa olevat kaapelit vaihdetaan uusiin upotettaviin mikrofonikaapeleihin. Vaihto on aloitettu merestä ja sitä jatketaan kesän jälkeen Savossa ja Pohjanmaalla. Mikrofonikaapeliin on sisällytetty kaiken maailman kuljetuspalvelut sähköstä puhelimiin ja vesijohdoista viemäreihin. Uudella keksinnöllä on myös työllistävä vaikutus. Kaapelintekijöitä tarvitaan paljon, sillä uusi keksintö mullistaa Suomen työllisyyden ja talouden. Tosin jatkossa kaikki sähkömiehet, putkiasentajat ja puhelinmyyjät siirtyvät mikrofonikaapeliyhtiön asentajiksi.

Sivutarkoitukset:
1. Erään ison maan (joko USA, Kiina, Japani, Iran, Pohjois-Korea, Intia, Pakistan, Brasilia, Kanada, Venäjä tai Etelä-Afrikka) vakoilusatelliitit ja nettiseurannat ovat menneisyyttä. Kaikkiin meriin, myös Suomenlahdelle, on laskettu uudenlainen mikrofonikaapeli, jolla voidaan kuunnella somea, puheluita, tekstareita, linnunlaulua, kuorsausta ja muita ääniä. Sen jälkeen kun NSA paljastui ja eräs Snowden niminen kaveri jäi Venäjälle, tarvittiin uusi strategia kansalaisten turvallisuuden lisäämiseksi. Nyt se on toteutettu. Mikrofonikaapeli. Kaapelia on tarkoitus myydä myös kansalaisille nimellä "Kuuntele naapuriasi-kaapeli". Metrihinnnan uskotaan nousevan nettikaupassa yli kymppiin metriltä.

2. Vedonlyönti. Otaniemen teekkarit ja Tallinnan ylikoolin tekniikan pojat ostivat kimpassa halvalla aikoinaan vanhat Nokian kaapelitehtaan hylkykaapelit. Nyt löytyi käyttötarkoitus. He laittoivat kaapeliin mikkejä ja upottivat sen poikittain Suomenlahden pohjaan. Opiskelijoiden keskuudessa on järjestetty mittava vedonlyönti koskien kaapelien todellista tarkoitusta. Tarkoituksena on hämätä kaikkia viranomaisia, puolustusvoimia, suojelupoliisia ja vieraan vallan urkkijoita. Kuinka pitkä aika kuluu kaapelin upotuksesta sen tarkoituksettoman tarkoituksen selviämiseen. Viiden euron hintaisia arvontalipukkeita on myyty menestyksekkäästi netissä ympäri maailman. Voittaja saa vuoden ilmaiset kaljat lähiseudun opiskelijabaarista. Itse jekun järjestäjät ovat sijoittaneet jo saavittamiaan rahojaan Cayman-saarille, Sveitsiin ja Vatikaanin pankkeihin.

3. Merivoimien miinalaiva Hämeenmaalla oli Helluntaimatinea ja porukka oli aika myötäkumarassa. Jossain vaiheessa iltaa Suomenlahdella kannelta putosi kaapelikerä, juontaja ja mikki mereen. Maistissa olleet merijalkaväen upseerit onkivat DJ:n kannelle ja päättivät vaieta koko asiasta. Puolustusvoimien esikunta sai vihiä tapahtuneesta ja teki perusteellisen selvityksen. Vastuuhenkilöitä rangaistiin kahden vuorokauden poistumiskiellolla ja muuten asiasta sovittiin totaalinen black out. "Kukaan ei pihahda sanaakaan". Puolustusvoimien esikunta ilmoitti tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, ettei asiasta tiedetä mitään.

4. Pankkitarkastusvirasto toteuttaa EU:n pankkivalvonnan viranomaistehtävää. Suomen velkaantumisen yritetään estää vajoamasta Kreikan tasolle mikrofonikaapelilla. Tämä on hyvin yksikertainen menetelmä. Ylisuuria ja vakuudettomia lainoja myöntävät pankinjohtajat pääsevät laulamaan karaokea Suomenlahden pohjaan. Meren pohjassa olevaan mikkiin voi laulaa haluamansa karaokekappaleen. Kaapelin kautta esitys kuullaan viraston kahvilassa. Esityskappaleita ovat mm. "Aikuinen nainen", "R-A-K-A-S" tai "Mä joka päivä töitä teen". Mikrofonikaapelin käyttöönoton jälkeen lainakanta on pysynyt kohtuullisena ja lainojen vakuudet vahvistuneet. Joitakin pankinjohtajia on käytetty karaokessa parikin kertaa, mutta lopulta asia on mennyt perille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti