tiistai 16. kesäkuuta 2015

Muuttoaalto Puutarhakadulta

Tietojemme mukaan Puutarhakatu on tyhjenemässä. Katu on muuttumassa autioksi, eikä porukkaa näy enää missään. Ennen niin vilkas Puutarhakatu haalistuu ja kansa kaikkoaa. Onko kyse jostain kansanliikkeestä, mielenosoituksesta vai epidemiasta ? Halusimme selvittää, mistä on kyse. Muutama salaa ohi rientävä asukas saatiin kiinni selventämään asiaa. Mikä Puutarhakadulla mättää ?



Siisti, pitkään takkiin ja knalliin pukeutunut viiksekäs herrasmies:
- Perintövero jurppii todella paljon. Itsehän olen omaisuuteni ansainnut ja nyt kun pitäisi siirtää omaisuus jälkipolvelle verottaja on kintereillä. Mitä siitä, jos minulla on muutama kartano ja miljoonia tilillä. Ei kai se ole keneltäkään pois ? Muutan Puistokadulle. Siellähän ymmärretään näitä asioita.

Iätön henkilö sekalaisiin vaatteisiin pukeutuneena:
- Hallituksen vika. Lähden pois. Uuden hallituksen kaikki säästöt kohdentuvat minuun. Olen yksinhuoltaja ja eläkkeellä oleva opiskelija ja saan ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Lapset ovat päiväkodissa seitsemän hengen ryhmässä. Kohta kahdeksan hengen ryhmässä. Koko juttu on salaliitto minua vastaan. On parasta lähteä Puistokadulle. Siellä on sentään selväjärkistä porukkaa.

Iäkäs vanha rouva liian korkeissa korkokengissä:
- Ukrainan tilanne on pelottava. Onneksi nämä Naton joukot muuttavat meille sotaharjoituksiin. Tervetuloa vaan. Tuntuu hieman turvallisemmalta, mutta sittenkin harkitsen muuttoa. Puistokatu on kauempana kriisialueelta ei suuri ja mahtava ei tee rajaloukkauksia sielläpäin. Luultavasti lähden evakkoretkelle Puistokadulle.

Alle kolmikymppinen verkkaripukuinen nuorimies:
- Futis on paskanakin parasta. Mixun pelitapa oli aivan käsittämätön. Lisäksi koko joukkue pitäisi vahtaa. Samoin Palloliiton johto. Ja tuomarit. Joulukuusi on kaikkien mielessä. Käsittämätöntä. Joulukuusihan on jouluna olohuoneen keskellä. En ymmärrä yhtään. Mitä sillä on tekemistä fudiksen kanssa ? Pakko lähteä Puistokadulle.

Haalaripukuinen duunari lukittuna ketjuihin:
Sanoin aina, ettei kannattaisi mennä kaivamaan sitä malmia Talvivaaraan. Nyt se on nähty. Ministeri toisensa jälkeen pumppaa rahaa sinne perukoille, mutta kaikki puhuu vain Kreikasta. Talvivaara se vasta on suo ja loppumaton rahan imuri. Yritin kytkeä itseni Puutarhakadulla kettinkeihin. Vastalauseena Talvivaaralle. Sitten se avain putosi. Kukahan auttaisi löytämään avaimen ? Eihän täällä asu enää ketään. Lähden heti Puistokadulle, kunhan pääsen näistä ketjuista.

Osoite on jormamertanen@blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti