perjantai 12. kesäkuuta 2015

Hellettä ?

Ilmatieteilijät ovat ennustaneet lauantaiksi hellettä. Tämä on aika tavanomaista kesäaikaan. Tästä lauantaista tekee erilaisen se, että päivä voikin olla kesän ainoa hellepäivä. Tämähän tarkoittaa helpotusta kaikille kuumuutta vihaaville. Toisaalta kaikki auringon ja kesäkuumuuden palvojat joutuvat ottamaan irti yhdessä päivässä kaiken mahdollisen.

Kuinka välttää kärsimys helteellä ?
Ota esille kaikki rasiat, joihin voi säilöä vettä ja täytä ne. Laita vedet jäätymään pakastimen. Pyydä naapuriasi tekemään saman (sano, että oma pakastimesi hajosi). Mene lauantai-aamuna ammeeseen ja täytä se kylmällä vedellä. Lisää jääpaloja pitkin päivää ammeeseen. Hae naapurisi jäät kun omasi loppuvat. Voit laittaa kellukkeet kaulasi ympärille, jotta pystyt ottamaa nokkakunet ammeessa. Vältä ruokaa koko päivänä. Nälkäisenä olo on huomattavasti viileämpi kuin kylläisenä.
Mikäli sinulla ei ole ammetta, tilaa äkkilähtö Antarktikselle. Jollakin matkatoimistolla on varmasti matkoja kylmiin kohteisiin. Ota mukaan vain shortsit, T-paita ja sandaalit. Varmuuden vuoksi voit ottaa mukaan myös motin halkoja, ainakin jos pakkasta on yli 20 astetta. Ellei ole, voit grillata kalaa, pingviinejä tai jääkarhuja. Antarktiksella on aika ajoin kylmä, mutta kyllähän yhden päivän kärsii kylmyyttä mieluummin kuin hellettä. Palaa sunnuntaina takaisin koti-Suomeen. Ehkä lämpötila on jo laskenut alle viidentoista.

Kuinka nauttia yhdessä päivässä koko kesän helteet ?
Grillaa itsesi ennakkoon pinkiksi solariumissa. Juo aamulla tyhjään mahaan pullo Kossua. Pane saunan kiukaaseen tuli (riippumatta onko kyse sähkökiukaasta tai puulämmitteisestä kiukaasta). Parantele oloa tai nuku nurtsilla auringossa iltapäivään. Saat samalla iholle kirkkaan punaisen värin. Voit hyvin herätä heti kun palokunta on sammuttanut hiiltyneen saunasi. Syö palaneessa jääkaapissa paistunut makkarapaketti, koska tunnet hiukomista vatsassa. Soutele ilman tappia kohti järven selkää. Voit jäädä henkiin palaneen ihosi ansiosta. Ohikulkeva pikavene tai Ruotsinlaiva saattaa huomata kirkkaan rusketuksesi. Saattaa olla, että olet kokemut elämäsi viimeisen hellepäivän. Mikäli sinut pelastetaan, voit suunnata kohti kaupungin suurinta terassia. Matkalla voit riisua turhat vaatteet päältäsi. Jätä kuitenkin jotain, vaikka sukat. Nauti ilta-auringosta pääkadun keskiviivalla. Käy toivottamassa ohikulkevien autojen matkustajille hyvää kesää ja kesälomaa. Pummaa kadunreunassa tuijottavalta yleisöltä juotavaa ja muut tarpeellista. Esitä ainoa tuntemasi ooppera-aaria sinua ihailevalle yleisölle. Heitä pieni pätkä myös hauskaa stand up-komiikkaa. Alapään vitsit naurattavat aina kaikkia, varsinkin helteellä. Lainaa läheisestä pyörätelineestä polkupyörä ja ajele kaikkia kaistoja hyväksi käyttäen etsimään toilettia. Ellei sellaista löydy, joudut tyytymään kaupungin keskuspuistoon. Pyydä ohikulkevilta jotain päällepantavaa, jotta pääset terassille istumaan. Vaikka solmio. Nauti koko ilta erilaisia nesteitä tasaisin välein. Kerro avoimesti viereisessä pöydässä istuvan pariskunnan vaimolle kommentteja hänen runsaista muodoistaan ja miehen vaatimattomasta olemuksesta. Ota vasta-argumentit huumorilla ja pyydä keskusteluun mukaan muitakin kiinnostuneita. Kapakkatappelun jälkeen saat ilmaisen yöpaikan joko ensiavusta tai poliisilta. Seuraavana päivänä et ehkä muista mitään, mutta naapurit, ravintolaseurue ja viranomaiset muistavat ja muistuttelevat sinua hyvin sujuneesta hellepäivästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti