perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannuksen ruokavinkki

Juhannuksena maistuu kala ja peruna. Näinkin sen voi tehdä. Osta kilo uusia perunoita, isohko savukirjolohen pyrstö, 2 kpl creme fraisea, pussi juustoraastetta, piirakkapohja (pakaste), sitruuna, pinaattia, tillinippu ja tuore sipulinippu. Näistä tulee syötävää kahdelle päivälle, eikä maksa paljon.

Savukalaa ja perunoita
Perkaa savukala mahdollisimman isoiksi paloiksi. Jätä kolmannes kalasta jääkaappiin. Keitä perunoita 10 minuuttia. Sekoita öljystä, suolasta, sipulinvarsista ja mausteista kastike ja kaada se perunoiden päälle. Laita perunat uuniin kypsymään 20 minuutiksi. Sekoita toisen creme fraise purkin sekaan hivenen öljyä, suolaa, sipulia, tilliä ja pippuria. Tarjoa kylmää tai lämmitettyä savukalaa maustettujen perunoiden ja kastikkeen kanssa.

Lohipiirakka
Levitä piirakkataikina voideltuun vuokaan. Lisää pilkotut savukalan palat ja hienoksi leikattuja sipulin varsia pohjalle. Lisää creme fraise kastikkeeseen suolaa, tilliä, pippuria, pinaattisuikaleita ja sitruunamehua. Levitä seos tasaisesti vuokaan kalapalojen päälle. Levitä päällimmäiseksi juustoraastetta. Paista uunissa kypsäksi noin parikymmentä minuuttia. Laita päälle sitruunaviipaleita ja tillisilppua koristeeksi.

Juhannuksen kunniaksi kuivaa, portugalilaista valkoviiniä. Nämä valkkarit ovat erittäin rikasmakuisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti