sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Vihoviimeinen raportti Falunista

Kärsimysten päivät loppuivat vihdoinkin. Suomen hiihdon alennustila on kuin veistä käännettäisiin haavassa. Viimeisenä päivänä hiihdettiin miesten 50 km hiihto perinteisellä hiihtotavalla. Norjan Northug osoitti olevansa vahvin. Hän kukisti muut loppukirillä. Tsekkiin ja Ruotsiin menivät muut mitalit. Suomalaisten osalle jäi taas selittäminen. Keli oli raskas, sukset huonot, joku oli sairas ja yhdelle ei tapahtunut mitään.

Lopputulos näistä kisoista oli yksi pronssi. Mitalitilastossa sijoituttiin neljännelletoista sijalle. Mäkihyppy oli umpisurkea. Miesten hiihto lähes yhtä huono. Ainoastaan naiset saavat jonkinlaisen synninpäästön.

Johtopäätös on selvä. Lisää rahaa hiihtoon ja mäkihyppyyn. Valmentajia, välineitä, leirityksiä ja kaikkea muuta kahmalokaupalla.

Rahoittajia kaivataan, mutta mistä löytyisi tällaiseen touhuun rahoitusta. Eivät taida edes itse urheilijat uskoa tähän touhuun. Yksi rahoittaja on kuitenkin ollut ennenkin palokuntana. Meidän veronmaksajien pussille ollaan taas tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti