tiistai 17. maaliskuuta 2015

Ravintoloiden oluenmyynti laskenut

Matkailu ja ravintolapalvelujen Mara kertoo, että muutamassa vuodessa ravintoloiden myynnistä on vähentynyt 70 miljoonaa tuoppia olutta. Maran mukaan syynä ovat alkoholin tuonti Virosta, kulutustottumusten muutos ja kysynnän väheneminen.

Tapasimme kadulla sattumalta Taavi Tavallisen. Hän on keskimääräinen suomalainen mies. Hänen mukaansa syy on aivan toinen. "Nythän oluen hinta on tuplaantunut ravintoloissa muutaman vuoden kuluessa. Yleensä hölmö ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa. Ihmiset eivät halua olla hölmöjä ja maksaa kallista hintaa. Joten hölmö on se joka pyytää kohtuutonta hintaa. Hinnat alas niin kansalaiset tulevat ravintoloihin syömään ja juomaan. Siperia odottaa niitä, jotka eivät tätä ymmärrä."

Kysyimme asiaa satunnaisella otannalla kadulla vastaan tulevalta parikymppiseltä naiselta Anni Aivan-Tavallinen. "Baariin mennään puolen yön aikaan. Pohjat juodaan kotona, kun hinnat ovat niin kallit. Baarissa voidaan juoda sitten yhdet tai pari. Muuhun ei ole varaa."

Mitä mieltä sinä olet ? Kaikkien oikein vastanneiden kesken myydään tuoppi olutta kahdeksalla eurolla ja kaikki väärin vastanneet saavat ottaa kotona kuppia omaan piikkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti