torstai 5. maaliskuuta 2015

Poriinko jazzeille ?

Ihan joutuu miettimään pitäisikö lähteä ensi kesänä Poriin? Uusia nimiä on kiinnitetty esiintyjiksi. Fonisti Wayne Shorter, basisti Stanley Clark ja pianisti Vijay Iver soittavat yhtyeineen Jazzeilla. Siis ihan oikeata jazzia. Shorter ja Clark tunnetaan seiskytluvun Miles Daviesin vakiomuusikoina, jotka ovat myös suuria fuusion eteenpäinviejiä. Toki molemmilla on jo kohtalaisesti vuosia takanaan. Myös käyntejä Porissa. Iver on nykypäivän pianisti, joka taikoo runsaista, mielikuvituksellisia kuvioita uudenlaisella otteella. Iver kävi ihastuttamassä pari vuotta sitten Tampereen jazzeilla.

Porin torstai-ilta alkaa kiinnostaa, sillä Shorterin ja Clarkin lisäksi lavalle saapuvat myös rockahtavampaa osastoa edustavat John Hiatt ja Kylie Minoque. Konserteissä on runsaati muitakin esiintyjiä, sillä käytössä on kolme lavaa. Kolmen lavan yhdistäminen ei kyllä oikein ota onnistuakseen, sillä Lokkilava on hieman kauempana ja vaeltaminen alkaa jossakin vaiheessa niin sanotusti kyrsimään. Paunuhan on järjestänyt näppärän yhteyden Tampereelta Kirjuriluodon festivaalialueelle ja takaisin kohtuuhintaan. Perjantain ja lauantain ohjelmisto on vielä kovin kapea. Torstai on parempi. Ehkä pe-la päiviin keksitään vielä joitakin kiinnostavampia jazzkasvoja.

Tämä on siis mainos, josta en saa tänäkään vuonna mitään etuja. Mutta kerrotaan asia veteraanin syvällä rintaäänellä, ikäänkuin tietäisin jotain näistä jazzjutuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti