perjantai 27. maaliskuuta 2015

Uusi puhelin - uusi operaattori

Käytän puhelinta kovin vähän. Minulla oli vuosia vanha Nokian puhelin, mutta se alkoi simahtaa. Päätin ostaa uuden puhelimen. Samalla halusin uuden sopimuksen operaattorin kanssa. Etukäteen scoutasin sen verran puhelimia, että päätin ostaa Samsung trendyn. Koska se on halpa ja siinä on jonkilainen perusnetti. Menin ensin Soneralle, koska sopimukseni oli sieltä. Palvelua ei kuitenkaan kuulunut, joten kävelin vastakkaiselle puolelle ElisaSaunalahden myyntipisteeseen. Siellä jouduin jonottamaan, mutta huomasin jonottamisen aikana, että sekä puhelin että sopiumus olivat edullisia. Palvelusopimus oli rajallinen, mutta yhtä halpa kuin vanha sopimus. Ostin sitten uuden puhelimen ja tein uuden puhelinpalvelusopimuksen (vai mikähän se oikein on nimeltään?). Saisin viikon kuluttua uuden liittymän, mutta voisin käyttää vanhaa liittymää siihen asti.

Ajattelin olla käyttämättä vanhaa liittymää. Muutaman päivän jälkeen laitoin kuitenkin vanhan kortin uuteen puhelimeen. Myyjä oli sanonut, ettei nettiä voi käyttää. En käyttänytkään koko puhelinta. Yllätykseskseni huomasin kahta tuntia ennen operaattorin vauhtumisaikaa saaneeni postia Soneralta. Siinä kerrottiin, että verkkokäyttöni ylitti 20 euron rajan. En ollut soittanut yhtään puhelua tai ollut lainkaan netissä. Huomasin kuitenkin, että puhelimen etusivulla oli koko ajan ollut Tampereen säätila. Puhelin oli siis itse netissä tarjoten minulle säätiedon, jonka näen itsekin katsomalla tai kävelemällä ulos. Taas kerran tätä. Olen niin kyllästynyt näihin systeemeihin. Vika on tietysti minun ja minähän maksan kustannukset. Edellisen kerran taistelin puhelinsopimuksesta, kun lapseni puhelin oli minun nimissäni ja halusin siirtään sen hänelle. Silloinkaan mikään ei toiminut sovitusti.

En halua puhelimia, laajakaistaa, operaattoreita, huijauksia ! Pitäkää vipstaakinne ! Haluan elää omaa elämääni ihan itse määräämälläni tavalla ! Ettäs tiedätte !

Mitä tästä opimme ? "Tekevälle sattuu". "Kun ei tee mitää, ei tee myöskään virheitä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti