lauantai 28. maaliskuuta 2015

Rantapallot

Jääkiekon kaikkitietävät nerot, valmentaja Hannu Jortikka ja toimittaja Vesa Rantanen pitävät häpeällisenä jääkiekko-otteluissa ilmenevää rantapallojen heittämistä kaukaloon. Pudotuspeleissä hävinneen ja putoavan joukkueen harmiksi heitellään kaukaloon satoja rantapalloja. Missään muualla kuin Suomessa ei tehdä tätä nöyryyttävää tekoa.

Mitä sitten pitäisi tehdä ? Sivistynyt yleisö voisi nousta seisomaan ja antaa mojovat aplodit hävinneelle joukkueelle. Tai sitten yleisö voisi laulaa hävinneiden maalilaulun tai vaikka maamme-laulun tai porilaisten marssin tai maakuntalaulun.

Jos jotain pitää heittää jäälle, se voisi olla matkalippuja, kuntosalikortteja, uusia seurasopimuksia KHL:ään tai NHL:ään, vapaalippuja urheilutilaisuuksiin, elokuvalippuja, aurinkolaseja tai vaikka oluttölkkejä. Muttei missään nimessä rantapalloja. Eihän mikään joukkue tai pelaaja voi mennä rannalle parisataa rantapalloa kainalossaan. Puhumattakaan etelänmatkoja ja lentokoneita. Sehän muistuttaisin suurperheisen lapsen isää.

Onneksi meillä on hyviä asiantuntijoita, jotka ymmärtävät pintaa syvemmälle. Kaikki jääkiekkoa riivaavat omaperäiset ilmiöt rasittavat lajia ja vievät kiinnostuksen itse asiasta. Mikäs se asia olikaan ? Pelailu ? Rahastus? Värikäs koko perheen viihdetapahtuma ? Urheiluharrastus ? Virkistävä kulttuurikokemus ? tavata hyviä kavereita ? Makkaran ja lihiksen syönti ? Iso tuoppi ? Vapaailta ? No, joku näistä. Pääasia on kuitenkin jokin muu kuin rantapallojen heitteleminen. Sehän on barbaarista alakulttuuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti