keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Tyhmiä kysymyksiä vaaliehdokkaille

Kysyn tyhmiä kysymyksiä, koska ehdokkaat sanovat aina ettei tyhmiä kysymyksiä ole. Kyllä niitä on. Tässä on ainakin muutama.

1. Miksi kannattaa tavoitella puolueelleen vaalivoittoa, kun hallituspuolueet ovat kuitenkin mahdottoman tehtävän ja vastuun edessä taloudellisten ongelmien takia ? Seuraavassa eduskunnassa tulee olemaan helpompaa räksyttää oppositiossa hallituksen vääristä päätöksistä ja talouden ongelmista. Miksei kukaan ilmoita tavoittelevansa pääsyä oppositioon eduskunnan rakkikoiraksi.

2. Kannattaisiko valita ministeriksi muutama värikäs tai yksinkertainen henkilö ? Hän kiinnittäisi yleisen huomioon töppäilyihinsä, jolloin muut ministerit saisivat tehdä lakeja kenenkään huomaamatta.

3. Missä suhteessa puolueet asettavat ehdokkaiksi älykköjä ja napinpainajia ? Kaikki eivät voi olla johtamassa asioita. Tarvitaan myös yksinkertaisia napinpainajoita, jotka uskovat siihen mitä heille sanotaan. Ketkä ehdokkaista ovat päättäjiä ja ketkä napinpainajia ?

4. Osalle edustajista kansanedustajan palkka on epäilemättä liian pieni. Silti he hakevat hommaan. Palaneen käryä ! Mikseivät he kerro millä tavoin he ulosmittaavat menetetyt tulonsa eduskunnan tai kansanedustajan tehtävien kautta ? Riittääkö yhteiskunnallinen tehtävä ja kansanedustajan asema kompensoimaan tulovähennylsen ? Vai onko taka-ajatuksena ajaa taustaryhmien etuja ?

5. Saako kansanedustajan merkittävistä tehtävistä kuten ministeri, valiokuntajäsenyys, ryhmänpuheenjohtaja jne niin paljon meriittiä, että tulevaisuudessa pääsee nousemaan hyväpalkkaisiin yritys-, hallinnonala- tai järjestötehtäviin oman puolueen tuella ?

6. Pääseekö yksinkertainen, kouluttamaton, mutta äänekäs ihminen helposti edustajaksi, vaikkei hänellä ole edellytyksiä ymmärtää mistä eduskunnassa puhutaan ? Pitäisikö heille järjestää avustaja ?

7. Jos olet kansanedustajehdokas, muttet ymmärtänyt kysymyksiä, pitäisikö hidastaa vaalikamppailua ja mennä tekemään jotain mukavampaa hommaa ? Jotain sellaista kuten yksityisyrittämistä, luomuviljelyä, hyväntekeväisyyskeräysten järjestämistä, kaupungin katujen siivoamista, ilmaston lämpenemisen vastustamista, ammattiyhdistyshommia, ikäihmisten seuralaispalvelua, yleisönosastokirjoittelua tai vaikka urheiluseuran valmennus-, huolto- tai fanitustehtäviä ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti