lauantai 12. lokakuuta 2013

Ruoan hinta alas

Jos minä olisin diktaattori tai Suomen hallitus, tekisin ruoan hinnalle muutoksia. Vastikään selitettiin, että Suomen kalliin ruoan hinnan syy on korkea verotus. Okei. Jos minä olisin diktaattor tai sanotaan valistunut diktaattori, muuttaisin ruoan arvonlisäveroa. Kaikilta perusruoka-aineilta poistaisin arvonlisäveron kokonaan tai pienentäisin sen muutamaan prosenttiin. Tarkoitan näillä peruselintarvikkeilla jauhoja, voita, kananmunia, kotimaiset kasviksia, lihaa, kalaa jne. Sensijaan kaikissa muissa elintarvikkeissa vero voisi olla hieman korkeampi. Elikkä niissä, joita on jotekin käsitelty kuten leipää tai eineksiä. Tämän uudistuksen tarkoituksena on pitää tavalliset asiat kunniassa ja tavallinen perusruoka kohtuullisen halpana. Silloin kun ihminen tekee itse ruokaa kotonaan, sen raaka-aineiden tulee olla halvat.

Joten jos ensi kerrallla, kun valitaan uutta Suomen diktaattoria, näette tämä kaverin pärstän ehdokkaiden joukossa, muistakaa äänestää minua. Ai niin, eihän diktaattoreista äänestetä. He tulevat valtaan muilla tavoin. Tai diktaattoriksi jäädään kun omaa erinomaisuutta ei voi korvata tyhmillä taviksilla.

Kuitenkin huudan tämän kansalaisaloitteen ilmoille. Toivon, että joku ihminen tai kansanedustaja tai elintarvikeviraston pääjohtaja tai maa-ja metsätalousministeri tai Jasper Pääkkönen ottaa onkeensa ja varastaa ideani. Nimeäni voi käyttää surutta sitten kun tämä uusi laki on saanut lainvoiman ja astunut kauppojen hyllyihin, hintalappuihin ja kassoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti