sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Luumu-inkivääripiirakka

Tässä kiva jälkkäriohje. Ostetaan kilo luumuja, pala tuoretta inkivääriä ja pakastettu makea piirakkapohja. Lisäksi tarvitaan voita ja sokeria. Mielellään tavallista sokeria ja fariinisokeria.

Laitetaan piirakkapohja sulamaan tunti ennen muita toimia. Leikellään luumut paloiksi. Leikataan inkivääri pieneksi silpuksi. Laitetaan kattilaan 50 gr voita ja desi sokeria. Kuumennetaan seosta ja lisätään inkiväärisilppu. Lisätään luumupalat seokseen ja sekoitetllaan hiljalleen. Annetaan luumujen maustua kymmenen minuuttia. Voidellaan vuoka voilla. Lisätään luumupalat vuokaan ja levitetään taikina päälle. Paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia. Otetaan piirakka pois ja hetken vetäytymisen jälkeen kumotaan ylosalaisin kuten keikauskakku (tarte tatin). Jos haluaa kauniin päällyksen, luumut voi asetella vuoan pohjaan kauniisti ja kaataa sokeri-voi-inkivääriseoksen niiden päälle.

Jäätelö maistuu oikein hyvin kuuman piirakan kanssa. Tai vaniljakastike. Tai kermavaahto. Tämä on namia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti