tiistai 1. lokakuuta 2013

Lotto Maikkarille

Veikkaus oy on myynyt tai vuokrannut lottoarvonta ohjelman MTV 3:lle. Yleisradio on jäänyt nuolemaan näppejään. Oletettavasti myös muut kanavat eli käytännössä Nelonen. Mitä tästä pitäisi ajatella. Spekuloin asiaa omassa päässäni.

Veikkaus on osakeyhtiö, jonka omistaa Suomen valtio. Sen tarkoitus on järjestää kontrolloidusti veikkauspelejä ja antaa tuottoa Kulttuurille, Liikunnalle ja Nuorisotyölle. Yleisradio on voittoa tavoittelematon valtion omistama radio- ja televisioyhtiö, jonka tarkoitus on tuottaa kansalaisia palvelevia ohjelmia. Tuntuisi siis loogiselta, että nämä kaksi valtion istituutiota järjestäisivät yhdessä julkisia arvontoja.

Veikkaus oy on kuitenkin osakeyhtiö ja sen tarkoitus on tehdä tuottoa. Veikkaus on myynyt ohjelman Maikkarille, koska se saa enemmän rahaa. Mainos televisio myy mainoksia ohjelman ympärille ja maksaa Yleä enemmän ohjelmaoikeuksista. Veikkaus saa siten tästä enemmän liksaa. Kenoa arvotaan yksinoikeudellas Nelosella. Sieltäkin tulee liksaa Veikkaukselle. Hyvä niin.

Mitäs jos kaikki kanavat saisivat lähettää ohjelman samaan aikaan, maksamalla siitä jonkin osan ? Kuitenkin, niin, että Veikkaus saisi vielä enemmän liksaa yhteensä. Veikkaus tekisi tarjouksen, josta ei kannata yhdenkään kanavan kieltäytyä. Hinta olisi halpa, mutta ohjelma kannattava.

Lottonumeroita ei tarvitse kuitenkaan katsoa telkusta. Numeroita voi hakea myös teksti tv:stä, sanomalehdistä ja veikkauksen nettisivuilta ja Ärrältä. Ja kruununa tietysti lottoamisen vapaaehtoisuus. Lottoa ei tarvitse katsoa telkusta tai mistään muualtakaan, jos ei lottoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti