torstai 31. lokakuuta 2013

Canned Heat & Hot Tuna



Vanhat herrat esiintyivät Tampere talossa. Halusin nähdä legendaariset bändit, sillä Canned Heat oli ollut vuonna -71 loistava Ruisrockissa ja Jorma Kaukonen on legenda. Ruisrockissa olin itse paikalla, mutta Kaukosta en ollut ennen nähnyt tai kuullut livenä.

Hot Tunan kitaristi Jorma Kaukonen on 72-vuotias psykedelisen rockin, folkin, rythm&bluesin ja countryn taitaja. Iso, iso bändi Jefferson Airplane oli Kaukosen koti ja elämä. Sitten tiet erosivat ja vanha kamu Jack Casady tuli Airplanesta mukaan Hot Tunaan. Kaukonen oli hyvä laulaja vieläkin. Musiikki oli jonkinlaista folkin ja kansanmusiikin välimaastoa. Mandoliinimies Barry Mitterhoff soitteli muutamia kirkkaita sooloja. Basisti Casadyn kuulosti välillä ihan kohtuulliselta väliin epäselvältä. Kokonaisuudessaan tuli aito menneisyyden ja nykyisyyden sulautuma, mutta kuitenkin aika epätasainen esitys. Kuultiin Hesitation blues ja muutama muu klassikko. Paikka oli aivan liian iso intiimille soitannalle. Nostan kuitenkin hattua kaima Kaukoselle, sillä hän on hyvä artisti ja itseluottamus pitää miehentien päällä.

Canned Heat veti myös muutamia klassikoita kuten On the Road again. Alkupuolella tuntui, että onko tässä jokin lukiopaispoikien bändi lavalla. Kuukauden takainen J.Jyräänkoski Blues Band soitti paremmin Huurupiilossa. Puolivälissä kuultiin pari ihan mukavaa vetoa, jossa soolokitaristi Harvey Mendel ja huuliharpisti-laulaja-kitaristi Dale Spalding vetivät pisteet kotiin. Kuuluisa basisti Larry Taylor oli aika näkymätön. Hän veti kyllä pujanoteerauksen bassosoololla, mutta soitteli välillä kitaralla slide-tyyppisesti eli les paulia. Rumpali Fito de la Parra oli ihan tusinatavaraa. En voi ymmärtää, miten näin huono bändi viitsii ratsastaa maineekkaalla Canned Heat nimellä. Intiimimpi Pakkahuone olisi voinut pelastaa jotain tai sitten kovempi volyymi. Silloin yleisö ei kuule kuinka huonosti soitetaan.

Ps. Päätin, että entisten nuorten sävellahja päättyy minun osaltani tähän. Entiset tähdet ovat huonoja ja paikalla on kaikki ex-nuoret happamin naamoin. Katselen ja kuuntelen mieluummin nuoria energisiä lupauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti