maanantai 14. lokakuuta 2013

Tampereen Ilves

Ilveksen hallitus ilmoitti tänään maananatai-iltapäivällä, että esisopimus Marko Sjöblomin kanssa irtisanotaan. Vincent Manngardin enemmistöosakkuus oli tarkoitus myydä liikemies Marko Sjöblomille. Nyt saatiin julkisuuteen hallituksen kielteinen tiedote. Tiedotteen takana on Ilves oy:n hallitus ja joukko entisiä Ilves-vaikuttajia. Samalla kerrotaan marraskuun lopulla järjestettävästä uudesta yhtiökokouksesta. Hallitus kokoaa laajan strategiaryhmän johon tulee seuran omistajia, hallituksen jäseniä, kannattajia ja sponsoreita.

Kannattajat ovat raivoissaan. Ilveksen hyvä menestyminen on katsottu Sjöblomin ansioksi. Kuitenkin pinnan alla on kuohunut ja nyt sille pannaan piste. Suuri yleisö ei ole tiennyt siitä mitään. Laaja tiedonannon allekirjoittajaporukka viittaisi siihen, että uudenlaista virettä ja yhteistoimintaa olisi syntymässä. Jotkut sanovat, että riitaisuudet voidaan haudata, kun löytyy yhteinen vihollinen. Onko Sjöblom ollut sellainen ? Ilveksen kannattajat ovat kurkkua myöten täynnä uutisia hallituksen, johdon, rahoituksen ja valmentajien vaihtoruletteihin ja jobinposteihin. Niitä on viime vuosina riittänyt. Netissä useat kommentit vaativat katsojaboikottia huomiseen peliin. Kiukkuisimmat aikovat vaihtaa leiriä Tapparaan. Kaikki vakuuttavat kuitenkin, ettei tämä muutos koske itse joukkuetta. Huomenna se nähdään, kun vastaan tulee tahmeasti liigan aloittanut Kalpa. Draamaa on runsaasti ilmassa vaikkei se pelaajia koskisikaan. Yleensä nämä tohinat alkavat vaikuttaa jossain vaiheessa myös pelaajiin. Huhumyllyt kantautuvat myös heidän korviinsa.

Tähän draamaan on kuulunut, että kerätään kokoon joukko uusia toimijoita. Sen jälkeen he riitautuvat ja hallitus hajoaa. Sitten pyydetään Manngardia myymään osakkeensa. Sitten pyydetään Sjöblomia takaisin tai jotain muuta pelastajaa. Hänen suostuttuaan kaikki näyttää hetken valoisalta. Sen jälkeen entiset ex-ilvesläiset kokoavat voimansa ja vaativat muutosta. Sitten kootaan taas voimat ja ... Ulkopuolisen silmissä tämä kaikki näyttää melkoiselta näpertelyltä. Paras yhteistoiminta, johon pystytään, on vastustajan teilaaminen. Onko se jääkiekon syvin olemus, joka on levinnyt myös organisaation rakenteihin ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti