tiistai 20. elokuuta 2013

Yli 60-vuotiaat menevät naimisiin

Pääkaupunkiseudun lehti kertoo, että yli 60-vuotiaat menevät aiempaa useammin naimisiin. Samoin yli 60-vuotiaat eroavat useammin kuin ennen. Kyse on useiden eri asioiden vaikutuksesta. Ihmisten elinikä kasvaa. Ikäihmisten taloudellinen tilanne on parempi kuin ennen. Ja ennen kaikkea elämän laatu. Samanhenkisen ihmisen kanssa on mukavaa viettää aikaa. Myös erotiikka kuuluu ikäihmisten elämään. Sidonnaisuudet ovat vähentyneet ja tilalla on enemmän vapautta ja mahdollisuuksia. Myös kuva omasta itsestä ja tarpeista on tarkentunut. Kun samassa elämäntilanteessa oleva kumppani löytyy, avioliitto on yksi mahdollisuus. Avioliiton tarkoitus yli 60-vuotiaille on julkisuus. Julkisesti ilmoitetaan, että nämä kaksi ihmistä haluavat olla toistensa kanssa. Siinä mielessä avioliitto on hyvin romanttinen teko. Kenties avioliitto on myös taloudellinen liitto, vaikka talouden kysymyksiä on mahdollista hoidella myös ilman avioliittoa. Tärkeitä elämän arvoja ovat läheisyys ja luottamus.

Myös avioerot yli 60-vuotiaiden osalta ovat lisääntyneet. Taloudellinen riippumattomuus antaa siihen mahdollisuuden. Erilleen ajautuvat ihmiset eivät halua enää sinnitellä elämänsä loppuun saman partnerin kanssa. Tässäkin on varmasti kysymys sidonnaisuuksien ja velvoitteiden vähenemisestä. Elämältä halutaan parempaa laatua ja usein yksin eläminen on parempaa kuin yhdessä taapertaminen.

Rikasta elämää on vielä luvassa yli 60-vuotiaille. Kun vaan rohkenee tarttumaan tilaisuuksiin ja toteuttamaan itseään. Love is in the air.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti