maanantai 19. elokuuta 2013

Hikoilua

Olen hikoilun kannattaja. Pidän hikoilua terveuden peruspilarina. Hikoileva ihminen voi hyvin. Nykyisin on vallannut alaa ajatus, että hikoilu on vastenmielistä, epähygieenistä ja likaista. Varsinkin nuorisossa huomaa näitä piirteitä. Suihkussa käydään päivittäin vaikke hikoilisikaan.

Hikoilu auttaa aineenvaihduntaa ja elimistöä voimaan hyvin. Elimistö tarvitsee kiertoa ja liikettä. Hikoillessa ihminen poistaa kuona-aineita elimistöstä. Hikoilun vastakohta on härskiintyminen. Härskiintyneeksi tulee, kun pitää kaikki kuona-aineet sisällään. Liikkuminen lisää aineenvaihduntaa ja puskee hikeä pintaan. Se on terveellistä.

Hikoilu parantaa flunssaa ja muitakin sairauksia. Sairas ihminen on usein paikoillaan. Silloin kehon lämpötila laskee alemmksi. Liikettä ei synny eikä myöskään virtausta. Ei tietenkään, kun ei jaksa liikkua. Runsas juominen lisää nestemäärää ja pakottaa elimistön poistamaan nestettä. Aineenvaihdunnan kautta myös sairaus vähenee. Tämä ei tietenkään päde läheskään kaikkiin sairauksiin, mutta monia kuitenkin. Lääkkeet auttavat sairauksiin, mutta hikoilu edesauttaa paranamista. Myös haavat paranevat hikoillessa. Liike aineenvaihdunnassa on hyväksi.

Kuten huomaatte, usko on vakaa. Tämän voi helposti kumota monilla argumenteilla. Sopii kumota. Minulla on kuitenkin lapsenuskoni. Se on elämänkoulun opettama lapsenusko. Aion vaalia sitä hikoilemalla päivittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti