perjantai 9. elokuuta 2013

Taiteiden yö



Vanha jaksoi Taiteiden yössä katsella vain palaset Ilveksen futismatsia, Tampere Chamberin ja bilebändi Korpatshow:n soitantaa. Thats it. Sitten ääni sisäölläni sanoi: mene kotiiin, mene suoraan kotiin, kulkematta lähtöruudun kautta ! Tottelin ääntä ja kotona oli kivan hiljaista.

Futismatsi oli puuduttavaa sähellystä, jossa molemmat joukkueet syöttelivät toisilleen. Ilves voitti Tammelassa pelatun ottelun 3-0. Kaikki maalit tehtiin kahdeksannellakymmenennellä minuutilla. Niin, vastustaja oli AC Kajaani, jolla oli kokoonpanossaan kolme suomalaista pelimiestä. Muut kahdeksan olivat Afrikasta ja muualta maailmasta. Mitähän järjeä tässä oikein on ? Yleisöä oli kuitenkin toista tuhatta.

Tampere Chamber eli Filharmonian kamariorkesteri soitteli perinteisesti Pikilinnan taloyhtiön sisäpihalla. Paikka on akustisesti onnistunut. Kovin hempeitä ja romattisia säveliä kuultiin. En ehtinyt kuulla kenen säveltämää musiikki oli, muttei se minua haitannut. Kokoonpanossa oli kuitenkin 16 soittajaa, joten soundi oli hyvä. Kimmo Tullila johti oivallisesti. Yleisöä oli satakunta.

Bilebändi Korpatshow soitti Vapriikin salissa covereita. Heillä oli hauskan yhdenmukaiset takit kuten eräällä tunnetulla Pietarin karjapaimenyhtyeellä. Musa soi salissa mukavasti kaikuen, mutta yleisöä oli vain parikymmentä.

2 kommenttia:

  1. Ja elokuista auringonpaisteista iltaa täältä Kajaanin vierestä pitkästä aikaa. Ihmettelit Kajaanin joukkueen kokoonpanoa. Täällä Kainuussa kaikki on Jormaseni aivan mahdollista. Voin taata tämän sinulle, sillä olen elänyt ja työskennellyt täällä jo vuoden ja 8 kk. Liian pitkään juuri niin. Vaikkakin nautin kovasti Oulujärvestä,sen tuulesta, aalloista ja lokkien ääntelystä. Myös karuista vaaroista, joiden laidoilta voi katsella kauas horisonttiin ja hetkeksi antaa vaan sielun levätä. Hyvää syksyä, jatka kirjoittamista.

    VastaaPoista