perjantai 9. elokuuta 2013

Nakki-sienipannukakku

Jääkaapista löytyi sieniä, kinkkua, nakkeja ja maitoa. siis nakki-sienipannarin aineet. Tarvitaan pannariaineet eli maitoa, munia, vehnäjauhoja, öljyä, suolaa ja sokeria. Täytteeseen palat sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chilia, 100 gr kinkkua tai kinkkuviipaleita, 5 isoa herkkusientä ja 300 gr nakkeja.

Tein pannaritaikinan ja annoin sen turvota vartin. Paistelin kasvikset pehmeiksi, sitten lisäsin kinkunpalat, sitten sienet ja annoi lopulta saoksen hautua hetken pannulla. Leikkasin nakit pieniksi viipaleiksi. Levitin taikinan pellille, ripottelin kasvikset ja nakit tasaisesti taikinan päälle. Paistoin uunissa puoli tuntia 200 asteessa.

Tämä on hyvää, maukasta, ravitsevaa, herkillista ja täyttävää. Tällä saa yhden Michelin-tähden. Eli niin hyvää, ettei sanotuksi saa. En sano sen enempää. Perjantainen iltapala vaikka vähän useammallekin henkilölle. Olkaa hyvä. (Tarkkasilmäinen lukija huomaa, että taas yksi samankaltainen pannari, vain sienet ovat lisänä. Näinhän se menee).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti