maanantai 26. elokuuta 2013

Hans Välimäki

Hans Välimäki ilmoitti laittavansa kahden tähden Chez Dominique-ravintolan jäihin määräämättömäksi ajaksi. Kahden Michelin tähden ravintola on Suomen ainoa. Nyt siis sekin on pois. Tutkivan journalistiikan osastomme selvitti miksi Välimäki laittoi ravintolan jäihin ?

1) Hans oli saanut vihiä, että tähtien määrä putoaisi seuraavassa katselmuksessa. Oli helpompaa kadota markkinoilta, kun kokea tason putoamisen, kateellisten irvistelyt tai lööppien paineet. Saappaat jalassa kaatuminen olisi ollut kohtuuton kolaus Hans Välimäen perheelle (onkohan hänellä sellaista ?), sukulaisille, työntekijöille, asiakkaille, naapureille, kummeille ja kaimoille. Niin ja vielä enemmän ainutlaatuisuudelle, suuruudelle ja neroudelle.

2) Hampurilaisia myymällä saa isomman tilin kuin huippuravintolalla. Parin hanpurilaisbaarin myötä Hans on oppinut, että turha raahata kaiken maailman huippuraaka-aineita ympäri maailmaa. Tavallinen kansa maksaa hamppareistakin sievoiset rahat, kunhan he kuvittelevat sen olevan trendikästä. Tämänhän Hese ja Dennis ovat oivaltaneet jo aikoja sitten. Kansalle kannattaa myydä tuttua ja turvallista bulkkia, jos haluaa rikastua. Lisäksi hampurilaisiin voi upottaa kaikenlaisia ruokajäämiä. Jokainen ravintolatyöntekijä tietää, miten tärkeää on vähentää hävikiä.

3) Kukaan työntekijä ei keksinyt Dominiquessa enää yhtään uutta ruokalajia. Kaikki ideat olivat jo käytössä. Uudet ideat olivat varastettuja tai parhaimmillaankin parastettuja, eikä se kiinnostanut Dominiquen porukkaa. Lisäksi jokainen tarjoilijakin alkoi haikailla oman ravintolan perään. Porukka yksinkeratisesti katosi ja Hans huomasi olevansa yksin. Kahden tähden ravintolan pitäminen on kaikenkaikkiaan vastenmielistä puuhaa. Kaikki ruokailijat odottavat elämyksiä, mutta ovat valmiita valittamaan jokaisesta kärpäsestä tai hiussuortuvasta lautasella. Menisivät Italiaan syömään. Siellä kukaan ei valita mistään.

4) Hansia alkoi kiinnostaa tv-työ. Siinä saa faneja tuhansia enemmän kuin todellisen ravintolan kautta. Sitä paitsi telkun ruoat ovat aina hyviä,onnistuneita ja maukkaita. Ohjaaja leikkaa pahat kommentit pois ja nautinnolliset hyminät esitetään katsojille. Sitä paitsi telkussa ei tarvitse karjua tai komentaa henkilökuntaa. Ohjaaja tekee sen kaiken. Seuraavaksi Hans tuomaroi Idolsissa, nukkuu BB-talossa ja kommentoi Formulakisoja.

5) Hans on muuttunut mies. Ravintolahommaa tärkemmpää on hyvä elämä. Vankilatyöntekijät sanovat, että todellinen elämän muutos tulee vain rakastumalla tai tulemalla uskoon. Kummasta on kyse, jää nähtäväksi. Veikkaisin ensimmäistä, mutta jälkimmäistäkään ei sovi epäillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti