maanantai 19. elokuuta 2013

Passien ja ajokorttien arvonta

Kovasti ruuhkautunut poliisin passien ja ajokorttien jakelu on muutettu Veikkauksen vastuulle. Viikottaisen lottoarvonnan yhteydessä arvotaan myös uudet passit ja ajokortit. Tämä on helpottanut poliisin toimistotyötä. Uudet asiakirjat tulevat pikavauhtia. Passin tai ajokortin voi siis saada millä kuvalla tai nimellä tahansa. Asiakkaat ovat olleet aluksi hieman ihmeissään, mutta pikainen palvelu on otettu positiivisesti vastaan.

"Sain itseäni vanhemman naisen passin. Se on hyvä sillä vaimoni voi käyttää samaa passia",totesi tyytyväinen sipoolainen rakennusmies omasta passistaan. "Oikea lottovoitto".

Tulli ja poliisi ovat uudistukseen enemmän kun tyytyväisiä. Nyt ei tarvitse kiinnittää huomiota epäselviin kuviin tai nimiin vaan voidaan keskittyä rikosten torjuntaan. Kansalaisille on kerrottu, että saatu passi on voimassa asiakirjassa mainittuun voimassaolopäivään asti. Tämän lisäksi halukkaat voivat hakea R-kioskilta passin silloin kun sitä tarvitaan. Uudistus on herättänyt epäileviä kommentteja muista EU-maista. Venäjällä asiaan on suhtauduttu hyväksyvän myönteisesti. Heillä asiakirjoja on jaettu eri perustein jo vuosikymmenien ajan. Kokemukset ovat olleet pelkästään hyviä. Samantekevää mitä passissa lukee. Pääasia, että henkilöllä on jokin dokumentti mukanaan. Samaa mieltä on myös Suoman poliisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti