torstai 29. elokuuta 2013

HIFK

Helsingin IFK on palkannut poliisina jääkiekkouransa tehneen Trevor Gilliesin joukkueeseensa. Tämä jäähypenkkien kuluttaja ja nyrkkitappelija on isokoinen kaveri; pituutta 191 senttiä ja painoa 107 kiloa. Kaveri on pelaamissaan 922 ottelussa saanut 3754 jäähyminuuttia. Hän on ollut jäähyllä yhteensä 62,5 tuntia. Hän on ollut jokaisessa pelaamassaan ottelussa n. 4 minuttia jäähyllä. Pisteitä on tullut vain 76 eli ei edes joka kymmenennnessä pelissä. Poliisin tehtävänä on "suojella" pieniä ja tehokkaita hyökkääjiä, ettei heitä taklata tai yritetä vahingoittaa. Tämä on siis virallinen selitys ja perustelu tämäntyyppiselle roolipelaajalle. Ilmeisesti Gillies on hoidellut myös muunlaisia tehtäviä, koska jäähyjä on kertynyt kohtuullisen paljon.

Tähänkö ollaan menossa ? Nyt vähitellen SM-liigan kurinpitäjät saavat myös toisenlaista podittavaa. Miten rangaistaan pelaajaa tai seuraa, joka on palkallinen tappelija ? Pelikieltoja on varmasti odotettavissa. Vai miten tässä toimitaan ? Seuraavaksi varmaankin muutkin joukkueet ottavat poliiseja surffailemaan joukkueeseen. Junioreja alkavat myös tällaiset roolitukset kiinnostaa. Huippujoukkueeseen voi päästä myös nyrkkitappelijaksi.

Yleisöä tappelijat saattavat myös kiinnostaa. Onko asiakas tässäkin oikeassa ? Oletan, että aggresiivisempi fanitus on myöskin tuloillaan. Nythän fanitus on pysynyt aisoissa verrattuna esimerkiksi jalkapalloon.

Tulossa on myös pääkaupunkiseudun trophy, eli Euroapean Trophyn paikallisottelu. Sama jossa Jokereiden Semi Ben-Amour hakkasi hifkikapteeni Peltosen. Trophynottelyiden rangaistukset ovat kuitenkin eri asia kun SM-liiga. Nyt kuitenkin saattaa olla, että SM alkaa tarkoittamaan aivan muuta. Siis aikuisviihdettä. No, tuli sadomasokismia jääkiekkoon tai ei,väkivalta on näköjään lisääntymässä. Tässä tuskin tulee toimimaan kylmän sodan pelon tasapaino. Palkkatappelijan tehtävä on näyttää osaamistaan. HIFK on halunnut profiloitua fyysisen pelin joukkueena. Sitä varten on hankittu paha poika. Pelaisiko hifki muuten neitikiekkoa.

Totuus lienee, että jokaisessa sadomasokistisen liigan joukkueissa on pelaajia, jotka ovat pikku poliiseja. Siis isokokoisia pelaajia, jotka ovat valmiita kostamaan vastustajan tekosia. Nyt on kuitenkin palkattu alan ehdoton ammattilainen. Se pannanaan varmasti merkille joka joukkuessa. Puhumattakaan joukkueiden fanikatsomoisa.

Jokerit hankki hifki-ikoni Jere Karalahden riveihinsä. Se on tehnyt kipeää varmasti joukkueen faneissa ja kannattajissa. Näköjään pahin kipu on ollut hifkin johdolla. Onko tämä vastaus Jokerikaappaukseen ? Onko tämä nyt sitä tunnetta peliin ja elämyksiä katsomoon ? Veikkaan, että ensi töiksiin Gillies rusikoi Jere Karalahden, ei Semi Ben-Amouria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti