torstai 29. elokuuta 2013

Omenachutney

Varastin, parastin omenasäilykkeitä. Ohje löytyi Pirkka -lehdestä. Kun omenoita on puu väärällään, pitää keksiä uusia ratkaisuja tässä yksi: Omenachutney

Kilo omenoita
Yksi sipuli
Pari valkosipulia
Yksi punainen chili
Pala tuoretta inkivääriä
1 dl viinietikkaa
1 dl fariinisokeria
vajaa tl suolaa
hyvä ripaus kanelia
2 dl hillosokeria
1 dl rusinoita

Kuori ja lohko omenat pieniksi paloikai viipaloi sipili, valkosipuli, inkiväääri ja chili pieniksi paloiksi. Kuumenna kattilassa vartti kaikkia aineksia paitsi hillosokeria ja rusinoita. Lisää ne tämän jälkeen ja kuumenna 10 minuuttia. Säilö tai käytä heti.

Tämä on herkullinen lisäke esim. kanalle, possulle tai snakeille. Tai vaikka ihan pelkiltään leivän päällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti