perjantai 19. lokakuuta 2012

Suomen turhin julkkis

Vuoden visaisin hetki on koittanut. Tutkivan journalistiikan tiimimme on sulkeutunut salaiseen paikkaan. Vasta kun savu tuprahtaa savupiipusta, ratkaisu on tehty. Toimintapaamme on plagioitu mm. paavin valinnassa. Voin kuitenkin vakuuttaa, että täällä keksittiin ensin kyseinen toimintatapa.

Salaisista papereista on tihkunut kuitenkin tietoja korkeimmalle johdolle. En voi pitää näitä tietoja enää piilossa, koska tiedän kuinka paljon Suomen kansa janoaa tuoreita uutisia.

Useita tuttuja nimiä vilahtelee tämän vuoden ehdokaslistalla: perussuomalaisten kova h-linjan kolmikko Hakkarainen, Halla-aho, Hirvisaari, sympaattinen perheenäiti ja aina yhtä uhrautuva vaimo Nina Mikkonen, irtisanottu, väärinymmärretty ja taas takaisin töihinotettu Hilkka Ahde, ex-raittiusmäkimiehet Matti Nykänen ja Harri Olli, d-hiihtäjät Mieto, Kirvesniemi, Immonen, Kuitunen, Varis, Isometsä, Jauho, Räsänen, Kangasniemi, Kyrö, Petäjä, Aho ja Vähäsöyrinki, styylaajat Susanna Ruusunen ja Martina Aitolehti, presidenttiehdokas Haaviston vaimo tai mies, Alex Hextal Flores (joku ulkolainen joka tapauksessa).

Oikeat superjulkut ovat kuitenkin muita henkilöitä. Lopuullinen valinta mutkistui aivan viime metreillä. Monivuotinen kestosuosikki Tuksu Tukiainen on saanut yllätävän kovan kilpakumppanin dosentti Bäckmanista. Tiimin sisällä on ollut kahdenlaista ilmaa ja Backmannin joukot ovat kasvaneet viime päivinä lähes kahdella sadalla prosentilla.

Tukiaisen kannattajat vetoavat naisen vahvaaan blondimaisen älyyn yhdistettynä uhkeaan botox-ulkonäköön. Voidaan sanoa, että hän on lähtenyt kisaan panemalla likoon viimeis hiuskarvansakin. Bäckmannin kannattajat valittavat, ettei Tukiainen ole tehnyt mitään uutta tänä vuonna. Samaa bilettämistä ja turhustelua.

Bäckmannin joukot painottavat tikusta asiaa linjaa ja naapurimaamme suuren ja mahtavan pelottelulla. Tämä kaikki on uutta ja virkistävää tässä kilpailussa. Lisäksi Bäckmannin etuna on supisuomalainen lähes soinimainen ulkonäkö. Eli kaikenkaikkiaan hyvinvoiva, laiskanpulska heppu. Tukiaisen joukot eivät pidä Bäckmannia lainkaan oikeana ehdokkaana, koska hän on selvästi tosissaan. Julkisuushakuisuus kyllä myönnetään, mutta Backmannin sanotaan yrittävän aiheuttaa oikeita kriisipesäkkeitä.

Tasapeli kisassa ei tule kyseeseen. Sen sanoo järkikin. Kuka nyt sanoisi olevansa toinen Suomen turhimmista julkkiksista. Päätös tehdään, vaikka se veisi kymmenen vuotta. Mainittakoon vielä, että Matti Nykänen on voittanut kisan peräti kolme kertaa ja Tuksu kaksi kertaa.

Päätän raporttini salaisesta paikasta, josta näkee tutkivan journalistiikan osaston salaiseen piilopaikkaan. Ratkaisu on edelleen kovin kaukana, mutta raportoin tuloksesta epäröimättä, kunhan se saadaan aikaan. Veikkaan kuitenkin, että Tukiaisen joukot johtavat 53% - 48%. Tarkkasilmäisimmät huomaavat, ettei siitä tule sataa, mutta tästä näkee miten kovaa ja taktista peliä pelataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti