perjantai 26. lokakuuta 2012

Liukas keli yllätti

Liukas keli yllätti autoilijat. Tänäkin syksynä satoi lunta. Vaikka sääennustukset povasivat lumisadetta, lumentulo yllätti autoilijat housut kintuissa. Monellakaan ei ollut käsitystä, että keli voisi olla liukas. Rengasliikkeissä ei ollut vielä eilen ruuhkaa, mutta tänään on toisin.

- Kolmessa vuorossa painetaan. Koskaan ei ole ollut näin paljon soittoja, ei ehdi juuri renkaita vaihtamaan, kun pitää vastailla puhelimeen, kertoo nimeltämainitsemattoman rengasliikkeen tuntemattomana pysyttelevä huoltopäällikkö.

Useilla teillä oli jäistä lunta. Se teki teistä liukkaita. Ylämäet olivat erityisen liukkaat. Myös alamäessä oli liukasta, samoin risteyksissä. Monet työtätekevät jättivät autonsa kotiin ja käyttivät julkisia kulkuneuvoja. Ylämäkiin oli aamupäivällä juuttunut rekkoja, busseja ja pakettiautoja, joissa ei käytetä talvirenkaita lainkaan. Muutamia ojaanajojakin nähtiin, mutta niistä selvittiin säikähdyksellä.

- Muistaakseni viime talvena ei ollut läheskään yhtä liukasta.
- Eilen aurinko paistoi ja otin aurinkoa terassilla. Liukkaus yllätti minut täysin. Ajoin ojaan ihan koemielessä. Mistä näitä lumia oikein tulee ? En ole ennen nähnyt tällaista.
- Odotan innolla taas ensi vuotta. Liukkaus yllättää niin totaalisesti, ettei ehdi ajattelemaan mitään.
- Minusta parasta elämysviihdettä on yllättävä liukkaus. Se voittaa kirkkaasti rajuilman, kaatosateen ja helteen.
- Yritän bongata aina kaupungin liukkaimmat tiet uuden lumen tultua. Niillä näkyy eniten ojaanajoja ja peltikolareita.
- Voi, tulisipa joskus lunta kesälläkin ! Silloin kukaan ei ehtisi laittamaan talvirenkaita ja saisi körötellä kahtakymppiä kieli keskellä suuta.
- Parasta talvessa on liukas keli. Sen jälkeen saa vääntää vakuutusyhtiön kanssa monta kuukautta ja pitkä talvi on kohta ohi.
- Muistan syyskuun -83. Tiet olivat yht´äkkiä peilijäätä ja tienpenkalla oli enemmän autoja kuin tiellä. Oli se liukasta. Ei oo enää, niinkuin ennen !!
- Onneksi kaupunki ei ole vielä ehtinyt auraamaan ja hiekoittamaan. Voi rauhassa harjoitella jäärata-ajoja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti