perjantai 12. lokakuuta 2012

Singaporelaista kalaa

Tämä alunperin singaporelainen ruoka on oma versioni. Laitetaan hivenen suolaa ja valkopippuria kuhafileisiin (kaksifilettä, jotka on keikattu kahdeksi isoksi suikaleeksi). Leikataan ohueksi 1-2 ruokalusikallista kevätsipulia, valkosipulia ja tuoretta inkivääriä. Levitetään ne kalafileiden molemmille puolille. Kalafileet kääritään folioon, jossa on teelusikallinen maapähkinäöljyä. Annetaan kypsyä uunissa kymmenen minuuttia (ei iham kypsäksi. Sekoitetaan 3 rkl soijaa ja 2 tl sokeria. Kuumennetaan kattilassa levyllä 1/2 dl ruokaölyä ja 1 tl sesamöljyä. Otetaan kala uunista ja kaadetaan päälle soijasta ja sokerista tehty pikkukastike ja sen jälkee lähes savuavan kuuma öljy. Se kypsentää lopullisesti kalan. Kala on taivaallisen hyvää ja vielä parempaa, jos sen voi höyryttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti