maanantai 29. lokakuuta 2012

Kunnallisvaalien voittajat

Kunnallisvaalien voija oli selkeäst nukkuvien puolue. Äänestämättä jättäneitä oli peräti 41,8 %. Sillä voittaisi mitkä vaalit tahansa. Nurkan takana häämöttävät Euroopan parlamentin vaalit. Jos paikkalliset asiat kiinnostavat näin vähän, miten vähän sitten kiinnostavat Euroopan asiat. Näiden vaalien ajankohta on kesäkuussa 2014.

Mikä sitten meni pieleen ? Perinteisiä syitä on aina muutama. Ei löydy sopivaa ehdokasta tai puoluetta. Paikalliset asiat eivät kiinnosta. Politiikka ei kiinnosta. Äänestämällä ei oikeasti vaikuta. Näyttää siltä, että eduskuntavaalien proitestihenki ei johtanut uurniolle asti.

Vaalikampanjoinnin viime metrien sekavuus, teki vaikutelman, jossa valtakunnan ammattipoliitikot ja puoluejohtajat kiistelevät valtakunnan asioista. Oikeat paikalliset asiat eivät nousseet esiin. Myöskin Perussuomalaisten oppositiopolitiikka ei ole saanut mitään muutoksia aikaan. Ruikutuista riittää, mutta sillä ei kauan ratsasteta. Väitän, että johtavat poliitikot ovat ajaneet poliittisella eliitillään äänestäjät kumoon. "Hoitakoot sitten hommansa, jos kerran ovat omaaa luokkaansa!" Kansa on edelleen vieraantunut politiikasta. Se on surullista, koska juuri paikallisten asioiden hoidossa on vielä mahdollisuuksia. Valtakunnan ja Europan politiikkaan vaikuttaminen on jo perin konstikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti