perjantai 12. lokakuuta 2012

Singaporelainen keittiö

Singapore on ryhmä pieniä saaria. Oikeastaan se on kuitenkin iso kaupunki. Väkeä on lähes saman verran kuin meillä eli viitisem miljoonaa. Asukkaita oli vuonna 1819 150. Singapore on yksi maailman tiheimmin asuista maista. Siellä asuu yhdellä neliökilometrilla 6.700 ihmistä. Ajatelkaa ! Jokaisella neliökilometrillä noin paljon. Singaporessa noudatetaan tarkkaa siisteyttä. Sykemisestä tai purkan pudottamisesta kadulle saa sakkoja. Singapore on yksi maailman satamakeskuksista samoin kuin tärkeä pankkikeskus. Ilmasto on trooppinen.

Singaporelainen keittiö on saanut voimakkaat vaikutuksensa kiinalaisesta, intialaisesta ja malajilaisesta ruokakulttuurista. Perinteinen kiinalainen keittiö on aika vähämausteista, mutta intialainen keittiö on vastaavasti voimakkaasti maustettua. Kaunis koristelu on silmäänpistävän tärkeä osa singaporelaista keittiötä ja ruoka-annoksia. Maassa on runsaasti myös katukeittiöitä, joissa ruoka tehdään ja syödään tuoreena. Kalaa käytetään paljon, samoin äyriäisiä. Singaporelainen keittiö on aito fuusiokeittiö, johtuen maan historiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti