keskiviikko 8. elokuuta 2012

Viestintävirastolle kiitos

Sain viestintävirastolta tv -lupamaksun. Ei, ei se ole virheellinen lasku. Se on loppuvuoden lupamaksu ja suuruudeltaankin vain vajaa yhdeksänkymppiä. Siitä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Laskun liitteen on kirjelmä, jossa todetaan, että Valtioneuvosto on tehnyt päätöksen, jonka mukaan tv-lupamaksuja ei enää vuodenvaihteen jälkeen peritä vaan se siirtyy suoraan verotukseen eli verohallinnon tehtäväksi. Lopuksi todetaan, että viestintävirasto on kerännyt radiolupamaksuja ja myöhemmin tv-lupamaksuja 85 vuotta. Lupamaksuja on kerätty vuodesta 1927 alkaen. Viimeinen lause kuuluu : "Viestintävirasto kiittää Teitä näistä vuosista." Allekirjoittajana pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka.

Ihan liikutuin näistä sanoista. Viestintävirasto ei varmasti ole niitä suosituimpia valtion viranomaisia. Kuitenkin se on tarvinnut asiakkaita ja heidän maksujen. Niillä on rahoitettu radio- ja TV-toimintaa. Pitkään jatkunut asiakassuhde on päättymässä. Lauseesta ilmenee tietynlainen piilotettu haikeus. Yhteinen taival on päättymässä ja pala nousee kurkkuun. Kaikki ne jatkuvat väännöt ja toimenpiteet luvattomien katsojien kalastamiseksi on ohi. Jotain nostalgiaa sisältyy tähän kirjeeseen.

Haluan kiittää omasta puolestani pääjohtajaa ja hänen kauttaan koko virastoa. Vaikken olekaan maksanut lupamaksuja 85 vuotta, olen kuitenkin maksanut reilut kolmekymmentä vuotta. Siinäkin on paljon vuosia. Siksi haluan kiittää viestintävirastoa tekemästänne työstä ja menneistä vuosista. Siihen on sisältynyt varmasti kaikenlaista muisteleminen arvoista ihan kirjan edestä. Oma osuutesi on kyllä maailman ohuimmat kirjan kokoinen, koska olen hoitanut maksut tunnollisesti säännösten mukaan. Näkemiin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti