sunnuntai 12. elokuuta 2012

Röhmertopf

Sain tämän Röhmertopf-padan hiljakkoin. Olen laittanut sillä pari kertaa pataruokaa. Ruoka on onnistunut oikein hyvin. Idea on yksinkertainen. Luonnonsavi antaa hitaan ja rauhallisen kymmenyksen ruokaan. Pata luotetaan vartin verran vedessä ennen ruoanlaittoa. Pataan ei tarvitse laittaa vettä. Silti pata ei polta ruokaa vaan kypsentää sen. Pata laitetaan kylmään uuniin. Sen takia ohjeelliset kypsennysajat ovat hieman pidemmät. Se onkin ainoa heikko kohta tässä Röhmertopf-padassa. Omien vähäisten kokemusteni jälkeen suosittelen tätä sellaisille ruoanlaittajille, jotka haluavat kohdella ruoka-aineita kunnioittavasti. Jos sinulla on aikaa, käytä Röhmertopfia !

Kokeilin kahdesti liha-vihannespataa. Molemmilla kerroilla ruoka oli pehmeää, eikä ruoka-aineet olleet sekoittuneet toisiinsa, niinkuin joskus käy tavallisen padan kanssa. Seuraavaksi kokeilen kaalipataa ja karjalanpaistia. sen jälkeen annan lopullisen tuomion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti