torstai 9. elokuuta 2012

Taiteiden yö Tampereella

Kyse on taiteiden illasta, sillä puoleen yöhön mennessä lähes kaikki tilaisuudet loppuvat. Hyvä niin, koska aamulla pitää olla työpaikalla. Tällä kerralla hain musiikillista inspiraatiota tai nautintoa tai kokemusta tai kuulokuvia. Miten sen nyt sanoisi ? Musiikkia !

Tampereen Chamber Osmonpuistossa. Soiteltiin kevyttä viihdemusiikkia. Scott Joplin, Mononen, Beatles, Myrsyluodon Maija, Cherbourgin sateenvarjo, jne. Parhain biisi oli kuitenkin Järnefeltin kehtolaulu. Pasunisti Antti Hirvonen veti soolon. Kun nuoteista lukee millä tavalla soitetaan, on ammattilaisten soundi kohdallaan. Yleisöä 50 henkeä.

Rumpuryhmä La Murga Klubilla. Aikamoista hevirummustusta viiden rumpalin voimin. Vahvaa rytminpoljentoa. Jotenkin kaipasin enemmän sävyjä ja vaihtuvia sovituksia. Hieman yksitoikkoine veto, mutta tukeva. Yleisöä kolmesataa.

Uniao di Roseira Laikun lavalla. Iso Roiseiran tanssiryhmä ja rumpuryhmä. Samba soi melko rumpuvoittoisesti. Upeisiin esiintymisasuihin sonnustautuneet tanssija vetivät sambaa suomalaisella intonaatiolla. Vauhtia ja paljasta pintaakin oli esillä. Mutta ken on nähnyt brasilialaisen tai kuubalaisen samban... Yleisöä 2000-3000 henkeä

Pertti Palm ja Tummat tunteet Väinö Linna aukiolla. Ehdin vain pariin viimeiseen biisin. Pertti vetää mustalaismusiikkia tunteikkaasti upealla äänellä . Sähköpiano teki myös hyvää jälkeä. Yleisö sata henkeä. Romaneja paikalla n.kuusi ?

Flying Dutchman guartet Paapassa. Aika perinteisellä konseptilla vedettiin jazzia. Jaksoin kuunnella vain yhden kappalee. Missähän kuulisi vireää jazzia ? Yleisöä, itseni ikäisiä, vajaa sata.

Orkesteria of Spheres Klubilla. Tämä uusi-seelantilainen bändi veteli omaperäistä musiikkia. Vahvasti rumpupainotteinen musa on ilmeisesti uudenlaista dance-, tanssimusiikkia. Se kuulosti joltain bass n' drumin ja calypson välimuodolta. Kaksi miestä ja kaksi naista soittelivat aika erikoisia instrumentteja. Värikästä kolmikielistä kitaraa tai bamjoa, sähkölaatikkorumpuja, sähköksylofonia ja rumpuja. Ei sytyttänyt, koska rumpuosasto oli aika hallitseva. Jaksoin pari biisiä. Yleisöä satakunta.

Näin siis tänä vuonna. Ehkä ensi kerralla kuuntelen taas kirjailijoita. Heillä on usein mielenkiintoista kerrottavaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti