tiistai 21. elokuuta 2012

Suomesta YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaa ?

Kova kisa käydään YK:n Turvallisuusneuvoston jäsenyydestä. Kolme maata on ehdolla ja vain kaksi valitaan vuosiksi 2013-14 Turvallisuusneuvoston väliaikaisiksi jäseniksi. Muut ehdokkaat ovat Luxenbourg ja Australia. Ulkoministeriö ja Presidentti ovat kutsuneet kaikki lähettiläät käskynjaolle Suomeen. Sanoma on selvä. Tästä eteenpäin lähettiläillä on ainoastaan yksi tehtävä. Puffata Suomen jäsenyyttä Turvallisuusneuvostoon. Muut hommat on jätettävä pois tai vähemmälle ja keskityttävä tapaamaan eri maiden ulkopoliittista johtoa. Presidenttejä, kuninkaita, tsaareja, kenraaleita, ministereitä ja muita tärkeitä henkilöitä. Luvassa on lukematon määrä Infotilaisuuksia, suomitietoutta, koulutuspäiviä, konferensseja, kongresseja, matkamessuja, seminaareja, palavereja, kokouksia, cocktail-tilaisuuksia, päivällisiä, illallisia, aamiaisia, brunsseja, konsertteja, saunailtoja, tikkakisoja, mölkynheittoa, saappaanheittoa,nkännykänheittoa, eukonkantoa, suopotkupalloa, tupperwaaran kutsuja, marttailtoja, herätyskokouksia, sun muita pippaloita. Niitä pitää nyt järjestää olan takaa. Piikki on auki ja nyt pitää olla taitava ja tehokas. Ei haittaa vaikka ensi vuonna suljetaan puolet lähetystöistä ja muista edustajistoista. Nyt on viimeisen ponnistuksen paikka. Poika tuodaan kotiin keinolla millä hyvänsä. Pienen maan on taottava, kun rauta (sauna) on kuumaa. Ulkoministeri Stubb sanoi, että nyt on sanottava kaikille yksiselitteisen selkeästi, että me haluamme kuulua Eu:hun ja euroon. Emme ole eroamassa eurosta. Se pitää tehdä kaikille selväksi. (Ai, tämä taisi liittyä Euroopan talouspulmiin, mutta menköön nyt kuitenkin)

Luxenbourgissa ollaan tehty jo PR-työtä kymmenen vuotta. Jokainen maan kansalainen on lähettänyt ainakin kymmenelle Facebook-kaverille maan lipun, äänestysnumeron, Luxenbourgin kartan ja tietysti muistutuksen äänestyksestä. Jäsenyyttä pidetään jo lähes kirkossa kuulutettuna.

Australian valtio on lähettänyt kaikkien maiden valtionpäämiehille, YK_lähettiläille ja ulkoministereille viikon lomamatkan Melbourneen, kermanharmaat khakishortsit, kiväärin, kompassin, lierihatun, käärmenahkatakin, -buutsit, pullon Niederburgia, Australian passin, aboriginaalien alkuperäisen taidemaalauksen ja nuoren kengurun.

Australian ulkoministeri Bob Carr myöntää, että Australia lähti kisaan liian myöhään ja uskoo Suomen pääsevän jäseneksi. Onko tämä vaatimattomuus pelkkää taktiikkaa ? Se selviää syksyllä, lokakuun puolivälissä järjestettässä äänestyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti