tiistai 27. maaliskuuta 2012

Juustoa, hunajaa ja kahvijauhetta

Brittikokki Jamie Oliver teki jotain kiinnostavaa. Hän teki tapaksia. Siinä ei sinänsä ole mitään erikoista. Mutta hän teki lisäksi jotain uutta ja kiinnostavaa. Ainakin minulle. Hän pani kovan espanjalaisen juuston sekaan ensin hunajaa ja sitten instant kahvin jauhetta. Oliver mursi juustoa sormillaan kokkareiseksi paloiksi ja virutti juoksevaa hunajaa päälle. Lopuksi hän otti hieman kahvimuruja ja sirotteli päälle.

Kokeilin juttua kovalla portugalilaisella vuohenjuustolla. Pelkkä hunaja sopi jo oikein hyvin. Kahvi antoi oikein hienostuneen sävähdyksen. Sanoisin, että yllättävä maku. Kerrankin jotain oikeaa fuusiota.

Hyvät keksinnöt ovat toisilleen kuulumattomien asioiden yhdistämistä. Tässä on siitä mahtava esimerkki. Kokeile ! Et kadu !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti